Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
cover-dogs.jpg

Σκύλοι παίζουν πόκερ: To διασημότερο έργο τέχνης στον κόσμο

Αν νομίζεις ότι η Μόνα Λίζα είναι το πιο αντιγραμμένο έργο στην ιστορία της τέχνης, κάνεις λάθος. Εφτά σκυλιά που καπνίζουν, πίνουν και παίζουν χαρτιά έχει στολίσει κάθε εφηβικό δωμάτιο ή κολέγιο στις ΗΠΑ για πάνω από ένα αιώνα.

Λίγοι το ξέρουν τον πραγματικό του τίτλο καθώς είναι γνωστό ως Σκυλιά Παίζουν Πόκερ, όμως αυτή η απλοποίηση είναι σύμφωνα με τους New York Times «σαν να αναφέρεσαι στον διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ ως O Άνδρας Χωρίς Αυτί». Ο τίτλος του πίνακα είναι A Friend in Need και ανήκει στο πάνθεον της ποπ κουλτούρας μαζί με το Nighthawks του Έντουαρντ Χόπερ, το American Gothic του Γουντ και το Campbell’s Soup Cans του Άντι Γουόρχολ, «χαραγμένο στο αμερικανικό κιτς υποσυνείδητο, αντιγραμμένο κατά κόρον σε όλες τις μορφές των ποπ εφήμερων».

Δημιουργήθηκε το 1903 από έναν τύπο ονόματι Κάσιους Μαρσέλους Κούλιτζ. Eίναι o διασημότερος Αμερικανός ζωγράφος που ποτέ δεν έχεις ακούσει και είναι αυτός:

Ο Κούλιτζ ήταν ο ορισμός του τυχοδιώκτη. Έχοντας ταλέντο στο σκίτσο, σχετικά νωρίς εγκατέλειψε την οικογενειακό αγρόκτημα στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε το κυνήγι του χρήματος. Γνωστός με το παρατσούκλι «Cash» (Ρευστό) εργάστηκε –σχεδόν ταυτόχρονα– ως φαρμακοποιός, ζωγράφος πινακίδων και αριθμού οδών, γελοιογράφος και δάσκαλος καλλιτεχνικών. Σύμφωνα με τους New York Times, εκείνος ανακάλυψε τα Comic Foregrounds, χαρτονένιες φιγούρες από ακέφαλους γεροδεμένους άνδρες και γυναίκες με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη