Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cover-documenta.jpg
To Μουσείο Μπενάκη είναι ένας από τους 40 χώρους της Αθήνας στους οποίους θα απλωθεί η documenta 14. [Dimitris Parthimos]

Τι θα δούμε στην documenta 14;

Λουλακί πρόβατα, ένα μεγάλο τραπέζι στην πλατεία Κοτζιά, κάποιες παρακαταθήκες στην πόλη. Μετά από μια –έστω φιλοσοφημένη όσο και υπολογισμένη– μυστικοπάθεια, η μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στον κόσμο ανακοίνωσε τους χώρους και τις δράσεις που ξεκινούν στις 8 Απριλίου.
To Μουσείο Μπενάκη είναι ένας από τους 40 χώρους της Αθήνας στους οποίους θα απλωθεί η documenta 14. [Dimitris Parthimos]

Μια ηχητική εγκατάσταση με κοάσματα βατράχων στο Βυζαντινό Μουσείο, έργο του πρόσφατα χαμένου ιδρυτή του κινήματος Fluxus, Ben Patterson.

Ένα μεγάλο τραπέζι με φαγητό για όλους μέσα σε ένα αντίσκηνο γάμου από το Πακιστάν στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το Δημαρχείο (μένει να αποδειχθεί αν η φιλοδοξία του καλλιτέχνη Rasheed Araeen να αναστοχαστούν οι συνδαιτυμόνες πάνω σε πιθανά σενάρια κοινωνικής αλλαγής, θα είναι εξίσου απολαυστική με τα εδέσματα).

Συναυλίες «κανονικές», και όχι ενταγμένες σε κάποιο καλλιτεχνικό κόνσεπτ, στο Μέγαρο Μουσικής, με την αρχή να κάνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Εκπατρισμένων Σύρων με τη «Συμφωνία των Θρήνων» του Henryk Górecki και τις μελωδίες να αντηχούν στους άδειους προθαλάμους όπου θα εκτίθενται οι ζωγραφικές φιγούρες του Απόστολου Γεωργίου.

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες (αργυροτυπίες) του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα από ταξίδια του τη δεκαετία του ’30 στο ισόγειο της Πινακοθήκης του στην οδό Κριεζώτου.

54 βαμμένα λουλακί πρόβατα, ένα για κάθε χώρα της Αφρικής, στους κήπους της Γεωπονικής Σχολής στην Ιερά Οδό σε ένα πρότζεκτ του Aboubakar Fofana.

Ήγγικεν η ώρα, λοιπόν, και δεδομένου ότι η μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στον κόσμο (πριν ή μετά τη Μπιενάλε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη