Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Επιμέλεια:
read.jpg
Το Scarthin Books στο Kρόμφορντ της Αγγλίας.

Do you read me?

Ένα βιβλίο μας συστήνει ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο, άλλοτε εντυπωσιακά λόγω του χαρακτήρα τους και άλλοτε λόγω της εφευρετικότητας τους.
Το Scarthin Books στο Kρόμφορντ της Αγγλίας.

Τα βιβλιοπωλεία δεν είναι απλώς μέρη που πωλούν βιβλία. Είναι κομβικά σημεία των κοινοτήτων, ένα θερμό καλωσόρισμα σε μια πόλη, ένα μέρος για τους νεόκοπους τουρίστες και τους παλαίμαχους κατοίκους που μοιράζονται την κοινή αγάπη για τον γραπτό λόγο. Είναι μέρη όπου ο χρόνος κυλά λίγο πιο αργά, όπου οι πελάτες μπορούν να χαθούν στις σελίδες ενός βιβλίου ή να απολαύσουν αναγνώσματα, συναυλίες και εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά άτομα με όμοια σκέψη με δίψα για γνώση.

Κάθε βιβλιοπωλείο είναι τόσο μοναδικό όσο και οι διαφορετικοί πελάτες που συχνάζουν σε αυτά. Υπάρχουν τα μυστικά βιβλιοπωλεία με αραδιασμένες στοίβες που φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Μινιμαλιστικά concept stores. Εκθαμβωτικοί ναοί βιβλίων. Βιβλιοπωλεία σε διαμερίσματα, βάρκες και σε γοτθικούς καθεδρικούς ναούς. Τo λεύκωμα Do You Read me? των εκδόσεων die gestalten μας ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη, από το Morioka Shoten στο Τόκιο, που πουλά μόνο ένα βιβλίο κάθε εβδομάδα, έως το Books Above Clouds στο Shanghai Tower, για να ανακαλύψει όλα μέρη που μετατρέπουν μια συνηθισμένη επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο σε μοναδική εμπειρία.

Image
gestalten_bookshops_fa_eng_1400x.progressive.jpg
Οι εκδόσεις die gestalten ανέθεσαν στον Αυστραλό Μαρκ Μάρτιν να ζωγραφίσει το ιδανικό βιβλιοπωλείο για το εξώφυλλο της έκδοσης.

Το τοπίο των έντυπων μέσων έχει υποστεί πρωτόγνωρες μεταβολές την τελευταία δεκαετία. Η πιο εμφανής είναι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη