
Δημόσια τέχνη στην Ικαρία
Τους ένωσε η αγάπη τους για το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική, τη σκηνογραφία, τη γλυπτική και πάνω από όλα τον άνθρωπο. Με αυτά τα κίνητρα και με ένα πλούσιο βιογραφικό, η Ελληνo-αρμένισσα αρχιτέκτονας και σκηνογράφος Μαντλέν Ανηψητάκη και ο κοινωνιολόγος Σιμόν Ριντλέρ ίδρυσαν την Collectif MASI, ως ένα πεδίο πολεοδομικής σκηνογραφίας, γλυπτικής, διαδραστικών παρεμβάσεων, εικαστικής παρατήρησης και κοινωνιολογικής έρευνας.
![Η Μαντλέν Ανηψητάκη. [Vangelis Michelidakis] madlenanipsitaki-madlen-anipsitaki-400x500.jpg](/sites/default/files/styles/image_ckeditor_portrait_xs/public/migrated/madlenanipsitaki-madlen-anipsitaki-400x500_1.jpg?itok=dDGLYtR3)
Το πρώτο project τους είναι το «Δίκτυο σχοινιών στον πολεοδομικό ιστό». Πρόκειται για μια ευφάνταστη και γοητευτική διαδικασία, μέσα από την όποια περαστικοί και κάτοικοι επικοινωνούν, ανακαλύπτουν από την αρχή έναν χώρο, τον μετασχηματίζουν και τον κάνουν δικό τους.
Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως πεταμένα αντικείμενα και σχοινιά, δημιουργούν έναν ιστό που ενώνει κοινόχρηστους χώρους και επιχειρεί έναν διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού. Το πρότζεκτ αυτό έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου και παρουσιάζεται-εξελίσσεται αυτές τις ημέρες για πρώτη φορά στην Ελλάδα – συγκεκριμένα στην Ικαρία. Με αυτήν την αφορμή μίλησα με την Μαντλέν Ανηψητάκη, ένα κορίτσι που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον. Μοιράστηκε μαζί μας τις μοναδικές εμπειρίες της από