Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
cecoal.jpg
[www.ferropolis.gr]

Μετά το κάρβουνο, τι;

Έξι δήμαρχοι από περιοχές της Ευρώπης που στηρίζουν τις οικονομίες τους στον λιγνίτη συναντήθηκαν στην Κοζάνη και αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις για τη μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή. Σκοπός η δημιουργία ενός εργαλείου πολιτικής πίεσης προς την Ευρώπη, που καλείται να ενισχύσει οικονομικά και τεχνικά τις δράσεις της πλατφόρμας.
[www.ferropolis.gr]

Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων της Ελλάδας, η καρδιά του οποίου βρίσκεται στη λιγνιτοπαραγωγό λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μίας συνάντησης δημάρχων της Ευρώπης, οι περιοχές των οποίων βλέπουν να μειώνεται δραματικά το τοπικό ΑΕΠ τους υπό το βάρος των αυστηρών περιβαλλοντικών περιορισμών. Στη συνάντηση που έγινε προχθές, 19 Σεπτεμβρίου 2018 στην Κοζάνη, ανταποκρίθηκαν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του αντιπροέδρου για θέματα Ενέργειας, έξι δήμαρχοι – από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα – που βιώνουν σε διαφορετικές ταχύτητες το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης των οικονομιών τους, δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις – η WWF Γερμανίας και Ελλάδας – καθώς και συμβουλευτικές εταιρείες που εμπλέκονται στο εγχείρημα της πλατφόρμας.

Image
rptolemais.jpg

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν Έερο Άλιο, από το γραφείο του αντιπροέδρου και Επιτρόπου Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της πλατφόρμας», αλλά στην παρούσα περίσταση θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο οι αδιάθετοι πόροι που λιμνάζουν σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και προγράμματα. Αναφέρθηκε για

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη