Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
Μετρητής φυσικού αερίου. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]
Μετρητής φυσικού αερίου. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται σε 42 πόλεις και νησιά

Περίπου ενάμιση αιώνα από την εποχή που το φωταέριο έφερε το φως στην ελληνική πρωτεύουσα με το εμβληματικό εργοστάσιο στο Γκάζι, και πολλές δεκαετίες μετά την επικράτηση του ηλεκτρισμού, το φυσικό αέριο αρχίζει πια, έστω και καθυστερημένα, να αποκτά νέα δυναμική.
Μετρητής φυσικού αερίου. [Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Επενδύσεις στην ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου σε δεκάδες πόλεις και νησιά της χώρας, καθώς και πύκνωση των δικτύων στις περιοχές που ήδη τροφοδοτούνται από φυσικό αέριο προβλέπουν τα πενταετή προγράμματα ανάπτυξης δικτύων 2017-2021. Η διαβούλευσή τους ολοκληρώθηκε στα μέσα Απριλίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Τα σχέδια περιλαμβάνουν ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της ηπειρωτικής χώρας, όπως επίσης και σε οκτώ νησιωτικές (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Άγιος Νικόλαος Κρήτης, Ρόδος, Λέσβος, Βαθύ Σάμου και Χίος). Πρόκειται για το πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου ΔΕΔΑ (100% θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΔΕΠΑ), η οποία ιδρύθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2017 και λειτουργεί ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου σε όλη την Ελλάδα, εκτός των Περιφερειών Αττικής, Θεσσαλίας και του νομού Θεσσαλονίκης.

Ακόμα σχεδιάζεται η πύκνωση των υφιστάμενων δικτύων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία.

Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ

Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ επιχειρεί να καλύψει τη μηδενική διείσδυση του φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Η επένδυση προσεγγίζει τα 180 εκατ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη