Πώς χωρίζουν οι Έλληνες

Στα χρόνια της κρίσης, λόγω ψυχικής και οικονομικής καταπόνησης, όλο και περισσότερα ζευγάρια οδηγούνται σε συναινετικά διαζύγια. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι πλέον, χωριστό δρόμο παίρνουν συχνά ακόμα και άνθρωποι που μετρούν δεκαετίες έγγαμου βίου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[Noel Celis/AFP]

«Δεν δυστύχησα με τη γυναίκα μου, που έχει πεθάνει. Στάθηκε υπομονετική, υπάκουη, και πρόθυμη. Έσκυβε πάντα το κεφάλι και έκανε τον σταυρό της. Κακή λέξη δεν βγήκε από το στόμα της. Το διαζύγιο το έβλεπε σαν κάτι διαβολικό».

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον Ταχυδρόμο, στα μέσα της δεκαετίας του 60, θέτει το ερώτημα: «Γιατί χωρίζουν τόσο εύκολα τα νέα ζευγάρια;». Ο Άμιλκας Κολιόπουλος, στον οποίον ανήκουν τα παραπάνω λόγια, δηλώνει 56 ετών, πατέρας, και εργάτης. Για την Ε.Ν., 49 ετών, μητέρα και αρχιτεκτόνισσα, όμως, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική:

«Εγώ διάλεξα τον άνδρα μου και δεν μπορώ να έχω παράπονο», λέει. «Για ένα έχω παράπονο όμως: για την απιστία. Στον άνδρα μου αρέσουν πολύ οι περιπέτειες. Τις θεωρεί σαν μια αλλαγή που τη δικαιούται. Κάτι σαν τις καλοκαιριάτικες διακοπές. Και θεωρεί εκ μέρους μου φυσική την κατανόηση, γιατί είμαι μορφωμένος άνθρωπος και ξέρω πως τα αρσενικά είναι πολυγαμικά».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.