Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κείμενο:
ceviademetriostratos.jpg
Η τελετή αποκάλυψης της ονομασίας του δρόμου στη συνοικία CityLife στο Μιλάνο. [Comune di Milano]

Ο Έλληνας μύθος της μουσικής που δεν έγινε ποτέ γνωστός στη χώρα του

Όσοι Έλληνες έχουν σπουδάσει στην Ιταλία τη δεκαετία του ’70 –και είναι πολλοί– τον θυμούνται ως έναν ηρώα· τον θεωρούν ένα μύθο. Τον μουσικό Demetrio Stratos τίμησαν πρόσφατα οι Ιταλοί, αφιερώνοντάς του έναν κεντρικό δρόμο στο Μιλάνο.
Η τελετή αποκάλυψης της ονομασίας του δρόμου στη συνοικία CityLife στο Μιλάνο. [Comune di Milano]

Περπατώντας στην καταπράσινη συνοικία CityLife στο κέντρο του Μιλάνου, θα αντικρίζουμε πλέον μια οδό με ελληνικό όνομα: τη Demetrio Stratos. Ο Δημήτρης Ευστρατίου ήταν Έλληνας τραγουδιστής, στιχουργός, ερευνητής και συνιδρυτής των θρυλικών ιταλικών συγκροτημάτων I Ribelli και Αrea.

Η αφιέρωση μιας κεντρικής οδού του Μιλάνου σε έναν μουσικό είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τη γειτονική χώρα, που δεν αφιερώνει δρόμους σε πρόσωπα της showbiz. Στην Ελλάδα βεβαία το γεγονός αυτό πέρασε στα ψιλά, όπως και όλη η ζωή του ταλαντούχου μουσικού, η πορεία του οποίου συνέπεσε με τα σκοτεινά χρόνια της χούντας.

Μία σύντομη ζωή

Σήμερα o Stratos δεν ζει πια, καθώς έφυγε από τη ζωή πολύ νωρίς, στα 34 του στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών για την αντιμετώπιση της απλαστικής αναιμίας, από την οποίαν έπασχε. Εκείνες τις ημέρες οι φίλοι του είχαν ξεκινήσει τη διοργάνωση μιας συναυλίας αρωγής για τα ιατρικά του έξοδα. Τελικά όμως δεν πρόλαβαν και μια μέρα πριν, στις 13 Ιουνίου του 1979, το είδωλό τους απεβίωσε. Έτσι το event μετατράπηκε από συναυλία αρωγής σε συναυλία μνήμης.

Στην Αρένα του Μιλάνο εμφανίστηκαν εκείνη τη μέρα πάνω από 100 καλλιτέχνες και τους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη