Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ved.jpg
Το Château Martel στο Μονφλανκάν που χάθηκε για πάντα. Δεξιά, πάνω: Η οικογένεια ντε Βεντρίν. Δεξιά, κάτω: Η Γκισλέν ντε Βεντρίν στη δίκη του Τιέρι Τίλι.

Οι πιο αφελείς, ξιπασμένοι αριστοκράτες του κόσμου

Εύπιστοι και άπληστοι, οι De Védrines πίστεψαν με ευκολία τις τρελές θεωρίες ενός «σύγχρονου Ρασπούτιν» που τους έπεισε ότι είναι οι εκλεκτοί. Και σύντομα έχασαν τα πάντα.
Το Château Martel στο Μονφλανκάν που χάθηκε για πάντα. Δεξιά, πάνω: Η οικογένεια ντε Βεντρίν. Δεξιά, κάτω: Η Γκισλέν ντε Βεντρίν στη δίκη του Τιέρι Τίλι.

Η ιστορία των ντε Βεντρίν περιλαμβάνει όλα τα συστατικά ενός μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν: γραμμή αίματος, χρήματα, Ευρώπη, παγκόσμιους μυστικούς οργανισμούς και φυσικά τους απαραίτητους ελευθεροτέκτονες που απειλούν τη ζωή των ηρώων –αν και στην περίπτωση αυτή, σε αντίθεση με τους πρωταγωνιστές του Μπράουν, οι ήρωες αποδεσμεύτηκαν από την κοινή λογική με ιδιαίτερα μεγάλη προθυμία.

Οι υπαίτιος για την –σχεδόν εθελούσια– πτώση της γαλλικής αριστοκρατικής οικογένειας, χαρακτηρίστηκε από τα Μέσα ως «σύγχρονος Ρασπούτιν». Ο Βρετανός υπήκοος (έτσι ισχυρίζεται, αν και γεννήθηκε στη Γαλλία) Τιέρι Τίλι βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για απάτη, εκβιασμό, πλύση εγκεφάλου, εκφοβισμό και εκμετάλλευση της «αδύναμης οικογένειας». Τα έντεκα θύματά του έχασαν δέκα χρόνια από τη ζωή τους και όλη τους την περιουσία.

Oι ερημίτες του Μονφλανκάν

Ήταν τέλη του 2001, όταν οι ντε Βεντρίν άρχισαν να εγκαταλείπουν τις καθημερινές τους συνήθειες. Σιγά σιγά, τα έντεκα μέλη της οικογένειας αποσύρθηκαν στον πατρογονικό τους πύργο, το Chateau Martel στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ανάμεσά τους, η 88χρονη γηραιά Γκιγεμέτ και τα τρία της παιδιά: ο Φιλίπ, διευθυντής της Shell Oil, ο γυναικολόγος Σαρλ-Ανρί με τη γυναίκα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 4 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη

Ταυτότητα insidestory.gr 
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος ονόματος τομέα: The Whole Story A.E.
ΑΦΜ: 800713524 ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, ΓΕΜΗ: 137938201000
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δημήτρης Ξενάκης
Διαχειριστής ιστοσελίδας-Εκδότης-Διευθυντής: Δημήτρης Ξενάκης
Διευθύντρια Σύνταξης: Κατερίνα Λομβαρδέα
Έδρα: Στησιχόρου 1, 10674 Αθήνα
Επικοινωνία: [email protected], +30 2107295605 

Αριθμός Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου: 242903 logo
jti certified Το inside story έχει πιστοποιηθεί ανεξάρτητα σύμφωνα με το πρόγραμμα JTI και το πρότυπο CWA 17493:2019 το οποίο προάγει την δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ταυτότητα και τα έσοδα του Μέσου Ενημέρωσης καθώς και δεικτών που αφορούν τον επαγγελματισμό και την λογοδοσία σχετικά με τις δραστηριότητες του.