Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κείμενο:
cejail4917306.jpg
Φυλακές Κορυδαλλού. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Ζώντας σε 4 τ.μ. υπό την απειλή του κορονοϊού

Η πανδημία έχει φέρει στο προσκήνιο τα χρόνια προβλήματα των ελληνικών φυλακών: υπερπλήρωση, ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ελλείψεις στο προσωπικό.
Φυλακές Κορυδαλλού. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

«Η φυλακή δεν είναι προστατευμένο περιβάλλον. Δεν ήταν ποτέ. Πολλώ δε μάλλον τώρα που υπάρχει και μία επιπλέον απειλή, αυτή του κορονοϊου. Στον διάδρομο περνάς και ακουμπάς πλάτη με πλάτη. Εδώ ακαριαία θα υπάρξουν κρούσματα, όχι κρούσμα», αναφέρει στο inside story κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Ο 41χρονος άνδρας είναι ένας από τους 11.272 ανθρώπους που εκτίουν την ποινή τους σε κάποιο από τα 34 καταστήματα κράτησης που είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, συνολικού εμβαδού 43.960 τ.μ. και χωρητικότητας 10.055 θέσεων. Με μια απλή διαίρεση διαπιστώνει κανείς ότι στον καθένα αντιστοιχούν κατά μέσο όρο λιγότερα από 4 τ.μ. μέτρα ζωτικού χώρου, όμως σε αρκετές φυλακές η κατάσταση είναι πολύ πιο ασφυκτική.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά της 1ης Μαΐου, από τις 34 φυλακές που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια, υπεράριθμες (ποσοστό πλήρωσης άνω του 100%) είναι οι 24, με την υπερπλήρωση σε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη