Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
ceshedia_photo_alexandros_katsis_1.jpg
[Alexandros Katsis/Σχεδία]

Επανέρχονται οι πωλητές του περιοδικού Σχεδία μετά το δύσκολο 2020

Η ανεργία, που χτύπησε την πόρτα πολλών συμπολιτών μας το 2020, απείλησε ιδιαίτερα τους πωλητές του περιοδικού δρόμου Σχεδία. Αυτούς για τους οποίους η πίστη στον εαυτό και την κοινωνία είναι ένα πρόσφατα κατακτημένο και καθόλου αυτονόητο αγαθό.
[Alexandros Katsis/Σχεδία]

Μαζί με το υπόλοιπο λιανεμπόριο επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το αγαπημένο περιοδικό δρόμου Σχεδία. Μια ανάσα ζωής και αξιοπρέπειας για τους πωλητές του, που με τα χαρακτηριστικά κόκκινα γιλέκα τους έχουν γίνει πλέον αναγνωρίσιμοι και αγαπητοί. Είναι άστεγοι, που μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν ένα μικρό εισόδημα για να εγκαταλείψουν τους δρόμους και να αποκτήσουν μια στέγη. Όμως με το λόκνταουν σταμάτησαν να πουλάνε έξω το περιοδικό κι έτσι τον τελευταίο καιρό βλέπουν να συσσωρεύονται τα χρέη (ενοίκια, ηλεκτρικό, νερό κ.λπ.), αφού παρά το γεγονός ότι με το πενιχρό τους εισόδημα πληρώνουν κανονικά ασφάλεια, φόρους, ακόμη και εισφορά αλληλεγγύης, δεν εντάσσονται στις κατηγορίες που έλαβαν από τη πολιτεία κάποιο βοήθημα και κινδυνεύουν έτσι να επιστρέψουν στα παγκάκια.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

 

Τα πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013. Προϋπήρχε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη