Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
ceypourgeio5142968.jpg
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Τι λέει η σύμβαση με την Palantir και τι απαντά το υπουργείο

Σαράντα ημέρες μετά την πρώτη Aίτηση Kατάθεσης Eγγράφων στη Βουλή, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το –πλέον ληγμένο– σύμφωνο με την αμφιλεγόμενη εταιρεία μεγάλων δεδομένων Palantir. Τι περιλαμβάνει και ποιοι νέοι προβληματισμοί και ερωτήματα γεννιούνται;
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε τελικά στη δημοσιότητα την Τρίτη 19 Ιανουαρίου τη σύμβαση της ελληνικής κυβέρνησης με την εταιρεία Palantir Technologies.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι την ύπαρξη της συνεργασίας, που ξεκίνησε στην αρχή της πανδημίας Covid-19, την πληροφορηθήκαμε αρκετούς μήνες μετά, από ανακοίνωση της εταιρείας στις 7 Δεκεμβρίου και όχι από επίσημα ελληνικά χείλη ή κάποια ανάρτηση στη Διαύγεια.

Η εταιρική ανακοίνωση, το ρεπορτάζ του inside story στις 16 Δεκεμβρίου για το πέπλο αδιαφάνειας που κάλυπτε έως τότε τη συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η σχεδόν ταυτόχρονη με το δημοσίευμά μας πρωτοβουλία του VouliWatch για δημοσιοποίηση της σύμβασης, πυροδότησαν πλήθος αντιδράσεων εντός και εκτός κοινοβουλίου. Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε και η MKO προάσπισης των ψηφιακών δικαιωμάτων Homo Digitalis την επομένη, καταθέτοντας αίτηση

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη