Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κείμενο:
cekranidi5072132.jpg
Η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, στην οποία παρουσιάστηκαν 150 κρούσματα. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Μέτρα και φόβοι για την προστασία των προσφύγων από τον κορονοϊό

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γεννά ανησυχίες, δεδομένου ότι πολλά καμπ φιλοξενούν αριθμούς που ξεπερνούν κατά πολύ τη χωρητικότητά τους. Το inside story παρουσιάζει τα μέτρα και τις ανησυχίες γύρω από την προστασία αυτής της ευάλωτης ομάδας.
Η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, στην οποία παρουσιάστηκαν 150 κρούσματα. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, την 26η Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση εφάρμοσε σταδιακά μία σειρά από μέτρα που κατά κανόνα βασίστηκαν στην υιοθέτηση «κοινωνικών αποστάσεων». Στις 27 Φεβρουαρίου ακυρώθηκαν όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις. Στις 10 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία. Στις 13 Μαρτίου ανεστάλη η λειτουργία χώρων κοινωνικών συναθροίσεων, όπως είναι τα μουσεία, τα εστιατόρια και τα μπαρ. Τελικά, στις 23 Μαρτίου, άρχισε η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Τα μέτρα περιορισμού του συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ανθρώπων φαίνεται πως απέδωσαν: μέχρι τις 22 Απριλίου οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 121, έναν αριθμό σημαντικά χαμηλότερο από τον αντίστοιχο άλλων κρατών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που μετρούν περισσότερους από 24.000 και 20.000 θανάτους αντίστοιχα. Η επιτυχία αυτή έχει μέχρι στιγμής επιτρέψει στο ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην έκτακτη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη