Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cekidshome000_1py8e2.jpg
Οικογένεια στην ανατολική Γαλλία «μένει σπίτι», 17 Μαρτίου 2020. [Sebastien Bozon/AFP]

Μένουμε σπίτι με παιδιά: Οδηγός επιβίωσης

Την πρώτη μέρα πελαγώσαμε: τι θα κάνουμε κλεισμένοι μέσα τόσο καιρό; Μετά ήρθε ένα κύμα από προτάσεις, προσφορές και δημιουργικές ιδέες. Και τώρα δεν μας φτάνουν τρεις ζωές για να κάνουμε όσα θα θέλαμε με τα παιδιά μας.
Οικογένεια στην ανατολική Γαλλία «μένει σπίτι», 17 Μαρτίου 2020. [Sebastien Bozon/AFP]

«Πρόσεξε τι εύχεσαι» δεν έλεγε ο Αίσωπος; Πόσοι από εμάς δεν ευχηθήκαμε αμέτρητες φορές να είχαμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι με τα παιδιά μας, για να κάνουμε όλα αυτά που δεν προλαβαίναμε τις κανονικές μέρες; Ε λοιπόν, οι ευχές μας εδώ και μία εβδομάδα έγιναν πραγματικότητα. Και τώρα;

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερες δραστηριότητες μπορέσαμε σε ένα κείμενο, το οποίο θα ανανεώνουμε κάθε φορά που κάτι θα μας τραβάει την προσοχή, με την ελπίδα να χρησιμεύσει ως ένας «μπούσουλας» στους γονείς που παλεύουν να απασχολήσουν τα παιδιά τους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να δουλέψουν οι ίδιοι από το σπίτι, να φροντίσουν εξ αποστάσεως τους ηλικιωμένους γονείς τους, ή τα ευπαθή μέλη της οικογένειας, ή να φέρουν σε πέρας όποια άλλη υποχρέωση έχει ο καθένας στην καθημερινότητά του.

Μην έχετε αμφιβολία, θα τα καταφέρουμε. Με λίγη βοήθεια από τους φίλους μας, όπως έλεγε κι ο Ρίνγκο.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη