Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cenewnormal5062838.jpg
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Η ζωή με τον κορονοϊό: ποιο θα είναι το new normal;

Καθώς η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης αποφασίζουν να κάνουν το βήμα της επιστροφής στην κανονικότητα, στην Ελλάδα ομάδες εργασίας επιστημόνων και πολιτικών συζητούν για το σωστό μείγμα των μέτρων και τη σειρά με την οποία θα εφαρμοστούν, για να μας οδηγήσουν στη νέα καθημερινότητα.
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020. [Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Τη μεθεπόμενη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση θα έχει διαμορφώσει το σχέδιό της για την επιστροφή στη «νέα κανονικότητα» (new normal). Σύμβουλός της είναι η εταιρεία συμβούλων Price Waterhouse Coopers, που βοηθά στη βελτιστοποίηση των αποφάσεών της. Μέχρι τότε το κράτος ελπίζει σε μια πλήρη επιπέδωση της καμπύλης της ασθένειας, με συνεχείς μέρες κατά τις οποίες το ποσοστό των νέων κρουσμάτων θα είναι μηδενικό. Να σημειωθεί ότι το σενάριο αυτό μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, καθώς μένουν ανέλεγκτοι μεγάλοι κλειστοί πληθυσμοί (προσφυγικά καμπ, συνοικισμοί Ρομά, γηροκομεία).

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Η επιτροπή που αποφασίζει τους τρόπους επανόδου στη νέα κανονικότητα αποτελείται από τρεις ειδικούς και δέκα πολιτικά πρόσωπα:

Τα μέλη της επιτροπής για την επάνοδο στην «νέα κανονικότητα»
1Σωτήρης ΤσιόδραςΚαθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
2Ηλίας ΜόσιαλοςΚαθηγητής Πολιτικής της Υγείας, London School of

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη