Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cediabitis2406407.jpg
Μέτρηση σακχάρου. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

«Μην φτάσουμε να πούμε “ποιος έφταιγε τότε”»: Ευπαθείς ομάδες και κορονοϊός

Τι σημαίνει να ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες; Μας το εξηγούν τέσσερις συμπολίτες μας που πάσχουν από σοβαρές, χρόνιες ασθένειες. Κυρίως για αυτούς, αλλά και για όλους εμάς, #μένουμεσπίτι.
Μέτρηση σακχάρου. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Ο Κωνσταντίνος Διγώνης μου λέει ότι συμπεριφέρεται σαν να είναι φορέας του ιού και δεν θέλει να τον μεταδώσει. Κάνει, δηλαδή, ακριβώς αυτό που συστήνει κάθε βράδυ από τις οθόνες μας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνομιλητής μου έχει έναν παραπάνω λόγο να τηρεί με ευλάβεια τα μέτρα προφύλαξης, καθώς ανήκει στις αποκαλούμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. «Ένας συνομήλικός μου σε καλή φυσική κατάσταση, αν κολλήσει, θα το περάσει μάλλον σαν κρυολόγημα. Εάν κολλήσω εγώ, όμως, έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθώ με πνευμονία», παρατηρεί ο 26χρονος άντρας, ο οποίος πάσχει από Διαβήτη τύπου 1.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Το ίδιο ισχύει για οποιονδήποτε ανήκει σε αυτές τις ευπαθείς ομάδες – για παιδιά με ανοσοκαταστολή, μεσήλικες με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), ανθρώπους όλων των ηλικιών με διαβήτη και καρδιαγγειακά, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, αμέτρητους καρκινοπαθείς. Βεβαίως όσοι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη