Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ekstreet5062808.jpg
Η λεωφόρος Μεσογείων την 23η Μαρτίου 2020. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Ανταπόκριση από τα Νοσοκομεία Αναφοράς Ι

Ένας ιός «δίκορφος». Τα «κλεμμένα» κρεβάτια του ΕΣΥ. Οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και η διαθεσιμότητα των τεστ. Η αναζήτηση για υγειονομικό προσωπικό.
Η λεωφόρος Μεσογείων την 23η Μαρτίου 2020. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi]

Ο Τάσος Τέλλογλου καταγράφει τις μικρές και μεγάλες ειδήσεις του κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρας.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα ώστε όλοι οι αναγνώστες να έχουν πρόσβαση στις έρευνες μας για τον κορονοϊό.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Το 10ο θύμα

Η 93χρονη που πέθανε το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο του Ρίου δεν ήταν διασωληνωμένη καθώς οι συγγενείς της ζήτησαν να μην ταλαιπωρηθεί. Ως την Τετάρτη οι γιατροί πίστευαν ότι «είχε περάσει το βουνό» και θα μπορούσε να πάρει και εξιτήριο. Οι γιατροί λένε ότι ο ιός είναι «δίκορφος», μπορεί να παρουσιάσει δύο «κορυφές» και εκεί που ο ασθενής πιστεύει ότι του έχει περάσει, να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα δεύτερο κύμα.

«Κλέβουν» κρεβάτια

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, από τα 100 κρεβάτια της χειρουργικής κλινικής θα μείνουν 35, καθώς το τραύμα «έχει πέσει», όπως είπε στο inside story ένας ορθοπαιδικός. Θα δοθούν τα κρεβάτια στην «κορόνα», όπως αποκαλούν οι γιατροί του ΕΣΥ την επιδημία. «Θα πάρουμε αναπνευστήρες από τη μονάδα εμφραγμάτων

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη