Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
emvolia.jpg

Η αλήθεια για τα εμβόλια: Μία ομάδα επιστημόνων στο facebook πολεμάει την παραπληροφόρηση

Μία διεπιστημονική ομάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την παράλληλη επιδημία της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων, προσφέροντας τεκμηριωμένη, εκλαϊκευμένη και κατανοητή ενημέρωση για τον εμβολιασμό (κατά της Covid-19 και όχι μόνο) μέσω facebook.

Η έξαρση της παραπληροφόρησης για όλα τα ζητήματα γύρω από την πανδημία, αλλά ειδικά για τα εμβόλια, είναι δεδομένη και άκρως ανησυχητική. Πώς όμως αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της διασποράς ψευδών ειδήσεων και αντιεπιστημονικών απόψεων, αλλά και τις ελλιπούς πληροφόρησης από τις αρμόδιες αρχές και τα ΜΜΕ, σε μία τόσο ιδιάζουσα περίοδο για τη δημόσια υγεία; Η ομάδα «Η αλήθεια για τα εμβόλια» στο facebook και στο YouTube, βάζει το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή, επιστρατεύοντας τον επιστημονικό λόγο, την έγκαιρη ενημέρωση και τις τακτικές τοποθετήσεις για όλα τα σχετικά ζητήματα.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Λόγω και της δομής του μέσου, οι διαχειριστές της ομάδας δεν αρκούνται σε αναρτήσεις από καθέδρας, αλλά συμμετέχουν στον ενεργό και τακτικό διάλογο με τα πολυάριθμα μέλη της (πάνω από 16.000), λύνοντας απορίες και δίνοντας απαντήσεις σε φλέγοντα και ευαίσθητα ερωτήματα – σεβόμενοι βέβαια το ιατρικό απόρρητο και χωρίς

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη