Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cecoronadict.jpg

Το γλωσσάρι του κορονοϊού

Βάλαμε σε μια σειρά όλες τις καινούριες λέξεις που μάθαμε τους τελευταίους μήνες και τις εξηγήσαμε, για να μην «χανόμαστε στη μετάφραση».

Άλλες μας καθησυχάζουν και άλλες μας προκαλούν πανικό. Σημασία έχει να ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι λέξεις του κορονοϊού, για να ανησυχούμε μόνο όταν και όσο πρέπει. Παραθέτουμε αυτές που ακούμε πιο συχνά, χωρισμένες σε ενότητες για να γίνει ευκολότερη η πλοήγηση.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Ο ιός

  • Ιός: Ένας μικροσκοπικός παράγοντας που αντιγράφεται μόνο μέσα στα ζωντανά κύτταρα κάθε οργανισμού. Οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο αυτών των κυττάρων και να διακόψουν τις φυσιολογικές χημικές διαδικασίες του σώματος, προκαλώντας ασθένεια.

  • Κορονοϊοί: Μια οικογένεια ιών που προκαλούν ασθένεια που κυμαίνεται από το κοινό κρυολόγημα έως τις πιο σοβαρές ασθένειες, όπως το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV) και το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS-CoV), που εμφανίστηκε στην Ασία το 2003.

  • SARS-CoV-2, νέος κορονοϊός ή κορωνοϊός (προφ. και κοροναϊός): Ο πιο πρόσφατος κορονοϊός, που ανιχνεύτηκε για πρώτη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη