Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
ceselftest000_97e7mj.jpg
[Ben Stansall/AFP]

Γιατί ματαιώθηκε ο δεύτερος διαγωνισμός για τα self test

Ο ρόλος που διαδραμάτισε η επιστολή της κινεζικής κατασκευάστριας Joysbio προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για υπόθεση διακίνησης πλαστών προϊόντων της.
[Ben Stansall/AFP]

Στη ματαίωση της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης για την επείγουσα προμήθεια ταχέων διαγνωστικών τεστ του κορονοϊού με τη διαδικασία του self-testing προχώρησε την Τετάρτη το βράδυ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Όπως αναφέρει στην απόφασή της, τη ματαίωση εισηγήθηκε η Επιτροπή Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του δεύτερου διαγωνισμού για την προμήθεια self test. Η αρμόδια επιτροπή, διαβάζουμε στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, για τη γνωμοδότησή της –που έγινε αποδεκτή από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου– έλαβε υπόψιν μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι επέρχεται ουσιώδης ανατροπή στο αντικείμενο της σχεδιασθείσας σύμβασης, λόγω της σημαντικής καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και στη σύναψη των συμβάσεων [...] στην οποία έχει συμβάλει η εκκίνηση διαδικασιών άσκησης ένδικων μέσων και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη