Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cepersonaldata.jpg

Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τη συνεργασία κυβέρνησης με Palantir

Εφαρμόζεται η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την ανάλυση των big data από την Palantir, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα; Αυτό ζητά να μάθει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που κινήθηκε αυτεπάγγελτα.

Αναλυτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Palantir Technologies για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει ζητήσει με έγγραφό της από τις 18 Δεκεμβρίου η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), σύμφωνα με πληροφορίες του inside story.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Με δυο λόγια

Όταν ρωτήσαμε πηγή στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αν ζητήθηκε η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Palantir Technologies, το λογισμικό της οποίας αξιοποιεί δεδομένα που συγκεντρώνει το ελληνικό κράτος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μας τόνισε ότι «κανένα από αυτά (τα δεδομένα) δεν εμπίπτει στην κατηγορία αυτήν προκειμένου να ζητηθεί έγκριση από την Αρχή». Είναι όμως πραγματικά έτσι; Και τα δεδομένα που επεξεργάζονται μέσω της πλατφόρμας της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη