Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
19'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ceembolio5328714.jpg
Στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», 22 Ιουνίου 2021. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Εμβόλιο COVID: Πώς θα πειστούν οι διστακτικοί;

Έξι και πλέον μήνες από τη μαζική έναρξη των εμβολιασμών κατά της COVID-19 και μάλιστα με διαφορετικά σκευάσματα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο δεν εμβολιάζονται, παρότι έχουν τη δυνατότητα. Πού οφείλεται η διστακτικότητα και η άρνηση και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;
Στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», 22 Ιουνίου 2021. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

«Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να εμβολιαστείτε;» ρώτησε μέσω Twitter ο δικηγόρος και δεύτερος κύριος των ΗΠΑ, Ντάγκλας Έμχοφ.

Από τις αναρίθμητες απαντήσεις που πληκτρολόγησαν οι ακόλουθοί του, ξεχώρισα την πλέον προφανή:

«Αυτό που με οδήγησε να εμβολιαστώ είναι ο κορονοϊός», απαντάει ο χρήστης του twitter. Εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζονταν άλλα επιχειρήματα ή παραινέσεις, από τη στιγμή που τα εγκεκριμένα εμβόλια αποδείχθηκαν αρκετά αποτελεσματικά και σχετικά ασφαλή.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Φαίνεται όμως ότι δεν καταλήγουν οι πάντες στο ίδιο συμπέρασμα. Αρκετοί συνάνθρωποί μας παραμένουν διστακτικοί ή εντελώς αρνητικοί απέναντι στον εμβολιασμό τους, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Στις ΗΠΑ το ποσοστό τους κινείται πλέον γύρω στο 20%, στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 25%, με σημαντικές αποκλίσεις (από 10% στο Ην. Βασίλειο έως 40% στη Γαλλία). Στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη