Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cerrgreeksabroad-2.jpg

Πώς ζουν οι Έλληνες στις χώρες που νίκησαν την πανδημία;

Συζητάμε με συμπατριώτες μας που κατοικούν μόνιμα σε χώρες που κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά τα πανδημικά κύματα: Νέα Ζηλανδία, Βιετνάμ, Ισλανδία, Σιγκαπούρη, Νορβηγία και Κίνα. Μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες και εικόνες από τη διαχείριση της κρίσης, αλλά και χρήσιμα διδάγματα που ίσως βοηθήσουν κι εμάς στον περιορισμό της.

«Η ζωή μας έχει επανέλθει σχεδόν απόλυτα στην κατάσταση πριν το ξέσπασμα της πανδημίας» λέει στο inside story ο Χρήστος Μόντες, που ζει στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται στο επίπεδο 1, στο οποίο δεν προβλέπονται περιορισμοί στις δραστηριότητες και τις κινήσεις των πολιτών. Οι μάσκες είναι απαραίτητες μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ενδεχομένως και σε ορισμένες τουριστικές επιχειρήσεις. «Ίσως το μόνο που μας θυμίζει τον κορονοϊό είναι η διαφημιστική εκστρατεία που τρέχει με στόχο την τήρηση των μέτρων» λέει ο κ. Μόντες.

Με δυο λόγια

Αναζητήσαμε συμπατριώτες μας που ζουν σε χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά την πανδημία, προκειμένου από τις εμπειρίες τους να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα – όχι από επιστημονικές δημοσιεύσεις και κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά από καθημερινά βιώματα. Όλες οι χώρες που κατάφεραν λοιπόν να ελέγξουν την πανδημία είχαν κάποια κοινά στην αντιμετώπισή τους. Αρχικά, επέδειξαν απόλυτη συνέπεια και αυστηρότητα στην τήρηση των μέτρων που έλαβαν και κατάφεραν να «πείσουν» τις κοινωνίες πως αυτά ήταν για το καλό τους. Πέτυχαν δηλαδή την κοινωνική συνοχή και συμφωνία, που τόσο λείπει από τη δική μας χώρα. Η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη