Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
solidarity.jpg

Τα δίκτυα αλληλεγγύης είναι η ανθρώπινη πλευρά της κρίσης του Covid-19

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε έχει και τη φωτεινή της πλευρά. Τις τελευταίες εβδομάδες πλήθος εθελοντών έχουν στήσει δίκτυα αλληλεγγύης και έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες προσφέροντας στήριξη και κάθε είδους βοήθεια σε συνανθρώπους μας.

Μεμονωμένα άτομα, πολυπληθείς ομάδες που στήθηκαν διαδικτυακά μέσα σε λίγες ώρες και οργανωμένες συλλογικότητες που προϋπήρχαν της κρίσης του κορονοϊού προσπαθούν με κάθε διαθέσιμο μέσο να στηρίξουν όποιον το έχει ανάγκη, και ειδικά αυτούς που έχουν αφεθεί μόνοι ή στο περιθώριο.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Βοήθεια με τα ψώνια και το φαρμακείο για ηλικιωμένους που μένουν στην ίδια πολυκατοικία ή γειτονιά, τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής και κάρτες ομιλίας για τους οικονομικά ασθενέστερους, εξυπηρέτηση εμποδιζόμενων ατόμων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, κοινωνικές κουζίνες για δωρεάν φαγητό σε απόρους, συγκέντρωση χρημάτων για εκδιδόμενα άτομα που λόγω συνθηκών έχουν μείνει χωρίς καμία πηγή εισοδήματος, παροχή κάθε είδους υπηρεσίας εξ αποστάσεως, προσφορά διαμερισμάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατασκευή και διάθεση προστατευτικού υλικού όπως μάσκες. Αυτές είναι ορισμένες από τις εθελοντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη