Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cekoridallos4669906.jpg
Φυλακές του Κορυδαλλού, 2 Ιανουαρίου 2019. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Ερωτήματα για τις συμβάσεις απολύμανσης και απεντόμωσης των φυλακών εν μέσω κορονοϊού

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέθεσε απευθείας την απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία των φυλακών της χώρας σε εταιρεία που είχε επεκτείνει το αντικείμενό της για να συμπεριλάβει την απολύμανση εννέα ημέρες πριν την υπογραφή της σύμβασης, και την προμήθεια καθαριστικών για τις φυλακές σε εταιρεία που ιδρύθηκε πέντε ημέρες προτού την αναλάβει.
Φυλακές του Κορυδαλλού, 2 Ιανουαρίου 2019. [Στέλιος Μίσινας/Eurokinissi]

Τι συνδέει μία εταιρεία που ως βασική δραστηριότητα έχει τη διοργάνωση συνεδρίων και μία άλλη που εμπορεύεται καθαριστικά κι ακόμη δεν έχει συμπληρώσει έναν μήνα ζωής; Και οι δύο έχουν υπογράψει συμβάσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη θωράκιση των φυλακών όλης της χώρας –34 εγκαταστάσεις στο σύνολο– απέναντι στην απειλή του κορονοϊού. Αθροιστικά, τα ποσά των συμβάσεων ξεπερνούν τα €550.000. Η μηδαμινή –τουλάχιστον μέχρι πρότινος– εμπειρία των εταιρειών αυτών στα είδη και τις υπηρεσίες που τους ανατέθηκε να παράσχουν, εγείρει ερωτήματα για τα κριτήρια που εφάρμοσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επιλογή τους, παρότι στη βάση των πρόσφατων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια παρατυπία ως προς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Το θεσμικό πλαίσιο

Οι αναθέσεις αυτές έγιναν απευθείας και επιμερίζονται σε τρεις συμβάσεις που υπογράφηκαν με δύο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη