Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Κείμενο:
ektheatro5061111.jpg
Mέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό στο Δημοτικό Θέατρο Λάρισας την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. [Λεωνίδας Τζέκας/Eurokinissi]

Αναβολές και ματαίωση στον κλάδο του θεάματος λόγω κορονοϊού

Το κλείσιμο των σινεμά, των θεάτρων και των μουσικών σκηνών μάς στερεί πολύτιμες μορφές διασκέδασης και κοινωνικοποίησης. Όμως, σε χιλιάδες άλλους στερεί την ίδια τους την επιβίωση. Εργαζόμενοι στον κλάδο του θεάματος-ακροάματος, που χτυπήθηκε νωρίς και ολοκληρωτικά από τον Covid-19, μοιράζονται τους φόβους και τα προβλήματά τους με το inside story.
Mέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό στο Δημοτικό Θέατρο Λάρισας την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020. [Λεωνίδας Τζέκας/Eurokinissi]

Ακόμα μια μέρα σε καραντίνα ξεκινάει. Σηκώνομαι από το κρεβάτι και, μετά από το καθιερωμένο τελετουργικό του πρωινού καφέ, κάθομαι στο γραφείο μου για δουλειά. Δίπλα μου, σ’ ένα ραφάκι, βλέπω τα εισιτήρια που είχα αγοράσει για δύο εκδηλώσεις: μία συναυλία και μία θεατρική παράσταση. Πλέον είναι απλά δύο άχρηστα χαρτάκια. Αυτές οι εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί, όπως και όλες οι υπόλοιπες στη χώρα – όσες δεν έχουν ακυρωθεί τελείως.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Τις τελευταίες μέρες το inside story επικοινώνησε με επαγγελματίες από τον κλάδο του θεάματος και του ακροάματος, ζωντανού ή μη, θέλοντας να αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των συναυλιακών χώρων, των θεάτρων και των κινηματογράφων. Εκεί όπου χιλιάδες απασχολούμενοι περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού, ελπίζοντας να λήξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η μεγάλη οικονομική ζημία που υφίστανται.

Οι «ξεκρέμαστες» συναυλίες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη