Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
14'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
ceishgl.jpg
Η ατμόσφαιρα στο Ισγκλ ήταν αυτή ενός ατελείωτου πάρτι.

Ισγκλ, το σημείο μηδέν της πανδημίας στην Ευρώπη

Πώς έφτασε το διάσημο χειμερινό θέρετρο Ισγκλ να γίνει το hotspot του κορονοϊού στην Ευρώπη; Πώς μολύνθηκαν χιλιάδες τουρίστες που μετέφεραν τον ιό στις πατρίδες τους; Ποιες είναι οι ευθύνες της ντόπιας τουριστικής βιομηχανίας και τι έκαναν λάθος οι αρχές του Τιρόλου; Ο «Φάκελος Ίσγκλ» ανοίγει με τις πρώτες αγωγές κατά του αυστριακού κράτους.
Η ατμόσφαιρα στο Ισγκλ ήταν αυτή ενός ατελείωτου πάρτι.

Θα ήταν σήμερα ζωντανός ο Χάνες Σοπφ, εάν οι αρχές του Τιρόλου είχαν διαχειριστεί διαφορετικά το ξέσπασμα της πανδημίας στο χειμωνιάτικο θέρετρο του Ισγκλ; Ο συνταξιούχος δημοσιογράφος, που πέθανε στις 10 Απριλίου από Covid-19, ήταν ένας ανάμεσα σε πέντε φίλους που έφτασαν στο χωριό του Τιρόλου στις 7 Μαρτίου, με το σχέδιο να περάσουν μια εβδομάδα κάνοντας σκι κι απολαμβάνοντας τη φύση και το εξαιρετικό φαγητό στα πολλά καλά εστιατόρια της περιοχής. Στις 13 Μαρτίου όμως, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνει ότι το Ισγκλ, το κοντινό θέρετρο Σανκτ Άντον, καθώς και ολόκληρη η κοιλάδα του Πατσνάουν του Τιρόλου μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα. Οι επισκέπτες πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο Σοπφ και οι φίλοι του δεν χάνουν χρόνο. Όμως στα λεωφορεία της αιφνίδιας, μεγάλης εξόδου, επικρατεί φοβερός συνωστισμός. Λίγες ημέρες μετά, ο 73χρονος θα διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και θα αφήσει την τελευταία του πνοή έναν μήνα αργότερα σε ένα κρεβάτι εντατικής.

Image
816.jpg

Η χήρα του Σοπφ είναι πεπεισμένη ότι ο θάνατος του άντρα της οφείλεται σε λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης του Τιρόλου και της ομοσπονδιακής αυστριακής κυβέρνησης. Εάν αυτοί

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη