Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cemineoitalianmafia000_1bb9k8.jpg
Ο Σέτιμο Μινέο συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου στο Παλέρμο. [Alessandro Fucarini/AFP]

Η ιταλική μαφία μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά κερδίζει τον πόλεμο

​Δύσκολες μέρες περνάει η ιταλική μαφία, καθώς δύο επιχειρήσεις των ιταλικών και άλλων ευρωπαϊκών αρχών οδήγησαν σε πάνω από 130 συλλήψεις συνολικά μέσα σε ένα 48ωρο.
Ο Σέτιμο Μινέο συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου στο Παλέρμο. [Alessandro Fucarini/AFP]

Το πρώτο πλήγμα ήρθε με τη σύλληψη του Σέτιμο Μινέο, τελευταίου αρχηγού της Κόζα Νόστρα, και 45 ακόμα μελών της εγκληματικής οργάνωσης από τη Σικελία. Το δεύτερο πλήγμα «έσκασε» μια μέρα μετά τη σύλληψη Μινέο, με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Eurojust και την Europol να πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη διεθνή επιχείρηση των τελευταίων ετών κατά του ιταλικού εγκληματικού δικτύου Ντραγκέτα, με περίπου 90 συλλήψεις σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, αλλά και στην Κολομβία.

Κόζα Νόστρα: Επιχείρηση «Cupola 2.0»

Στις 4 Δεκεμβρίου 2018, ο Μινέο συνελήφθη από τους καραμπινιέρους στο πλαίσιο της επιχείρησης «Cupola 2.0» μετά από παραγγελία των εισαγγελέων του Παλέρμο. Μαζί του συνελήφθησαν και άλλα 45 «κεφάλια» και στελέχη της Κόζα Νόστρα. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι πολλές: σύσταση εγκληματικής ομάδας, εκβιασμοί, πλαστογραφία, παράνομη οπλοκατοχή κ.ά.

Ο Σέτιμο Μινέο είχε αναλάβει τα ηνία της εγκληματικής οργάνωσης μόλις επτά μήνες πριν. Ως ένας από τους λίγους εναπομείναντες ζωντανούς και εκτός φυλακής «bosses» της Κόζα Νόστρα, αποκτά τον ρόλο του διαμεσολαβητή-εγγυητή για όλες τις οικογένειες που απαρτίζουν τη σικελική μαφία. Σε μια περίοδο που οι οικογένειες πιέζονταν από τις συλλήψεις των

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη