Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
paidia.jpg

Πώς να διαφυλάξουμε την ψυχική υγεία των παιδιών στην καραντίνα

Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, Ελένη Λαζαράτου, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για τη διαχείριση της δύσκολης αυτής περιόδου με τρόπο που θα ωφελήσει, αντί να τραυματίσει τα παιδιά.

Η διακεκριμένη παιδοψυχίατρος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Ελένη Λαζαράτου μού έστειλε το βιβλίο της, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρισιάνου, λίγο πριν μπει και η Ελλάδα στη περιπέτεια του Covid-19. Με κέντρισε αμέσως ο τίτλος: Γονείς και Παιδιά:Υπευθυνότητα-Κατανόηση-Αγάπη.

 

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΣπίτι: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ

Διαβάζοντάς το και γνωρίζοντας την εμπειρία της κ. Λαζαράτου (έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την παιδοψυχιατρική ενώ έχει στο ενεργητικό της πάνω από 100 δημοσιεύσεις και δύο βιβλία), το θεώρησα ένα εξαιρετικά χρήσιμο εγχειρίδιο για τον κάθε γονέα. Ο λόγος είναι ότι απαντά σε πολλά ερωτήματα όσων μεγαλώνουν παιδιά και προσπαθεί να μεταδώσει με τρόπο προσιτό κάποιες ειδικές γνώσεις, τόσο ως προς τη φυσιολογική ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών όσο και ως προς τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής πορείας.

Image
booklaz.jpg
Το βιβλίο της Ελένης Λαζαράτου.

Έτσι, στις ζοφερές αυτές ημέρες, όπου

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη