Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
chaplin2.jpg
O Tσάπλιν φωτογραφημένος από τον Ρίτσαρντ Άβεντον στις 13 Σεπτεμβρίου 1952, την τελευταία του μέρα στις ΗΠΑ.

Το άλλο πρόσωπο του Σαρλό

Το λαμπερό βιογραφικό του Τσάρλι Τσάπλιν διανθίστηκε με σκάνδαλα που συνήθως είχαν να κάνουν με κάποιο πολύ νεαρό κορίτσι και οι μαρτυρίες μιλούσαν για έναν αδιάφορο πατέρα και δεσποτικό συνεργάτη.
O Tσάπλιν φωτογραφημένος από τον Ρίτσαρντ Άβεντον στις 13 Σεπτεμβρίου 1952, την τελευταία του μέρα στις ΗΠΑ.

Τις πρώτες ημέρες του κινηματογράφου, υπήρξε σταρ βεληνεκούς που σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς. Ο αξιαγάπητος, αδέξιος και τρυφερός Σαρλό αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους και ο Τσάρλι Τσάπλιν έγινε η ενσάρκωση του περάσματος από τη βικτωριανή στη σύγχρονη εποχή. Ο «αλήτης» ήταν τόσο εντυπωμένος στο παγκόσμιο υποσυνείδητο, που οι σχολιαστές ανέλυαν την επίδρασή τους ως κλάδο της επιδημιολογίας. Το 1915, η «Τσαπλινίτιδα» αναγνωρίστηκε ως παγκόσμια κατάθλιψη και στις 12 Νοεμβρίου 1916, ξέσπασε μια περίεργη μαζική υστερία με 800 περιστατικά σε όλες τις ΗΠΑ κατά τα οποία άνθρωποι ορκίζονταν ότι είδαν μπροστά τους τον Τσάπλιν. Όμως ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης του κόσμου δεν ήταν και ο πιο ευτυχισμένος.

Σαν βιβλίο του Ντίκενς

Αν και δεν υπάρχει πιστοποιητικό γέννησης, ο Τσάρλς Σπένσερ Τσάπλιν, γεννήθηκε κατά τα λεγόμενά του στις 16 Απριλίου του 1889 στο νότιο Λονδίνο, αν και πιο πρόσφατες έρευνες τον θέλουν να ήρθε στη ζωή σε ένα τσιγγάνικο καραβάνι λίγο έξω από το Μπέρμιγχαμ. Χωρίς αμφιβολία όμως, ήταν παιδί μιας φτωχής οικογένειας του θεάματος. Οι γονείς του ήταν αμφότεροι καλλιτέχνες των μιούζικ χολ. O πατέρας του, Τσαρλς Τσάπλιν ο πρεσβύτερος, ήταν αρκετά επιτυχημένος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη