Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
cover-manson.jpg

Μια χούφτα τραγούδια για τον Τσαρλς Μάνσον

Άλλα διασκευές δικών του τραγουδιών, άλλα με αναφορές στον ίδιο και την συμμορία του, τα τραγούδια γύρω από τον Μάνσον και τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν υπό την καθοδήγησή του στοιχειώνουν την ροκ εν ρολ σκηνή.

Tον Σεπτέμβριο του 1968 οι Beatles ηχογράφησαν ένα τραγούδι που ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιθυμούσε να είναι το «πιο θορυβώδες, απειλητικό και παροξυσμικό ροκ τραγούδι». Το αποτέλεσμα ήταν το Helter Skelter που έμεινε στην ιστορία επειδή τον Αύγουστο του 1969 ο τίτλος του –μάλιστα ανορθόγραφος– γράφτηκε στην πόρτα του ψυγείου στο σπίτι των Λένο και Ρόζμαρι ΛαΜπιάνκα στο Λος Άντζελες με το αίμα των θυμάτων της Οικογένειας του Τσαρλς Μάνσον.

Αυτοδίδακτος μουσικός, ο Τσαρλς Μάνσον –είχε μάθει κιθάρα στην φυλακή όπου βρίσκονταν για διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων και ληστείες βενζινάδικων– είχε εμμονή με το White Album των Σκαθαριών. Σύμφωνα με τα μέλη της σέχτας του, θεωρούσε ότι οι Beatles ήταν οι Τέσσερις Ιππείς της Αποκάλυψης και το μήνυμα που κρύβονταν στους στίχους ήταν ένα κάλεσμα για έναν πόλεμο ανάμεσα στη μαύρη και τη λευκή φυλή. Κάπως έτσι το Helter Skelter έγινε το τραγούδι που θυμίζει πάντα τις σφαγές που οργάνωσε ο Μάνσον και συμβολίζει το τέλος της χίπικης αθωότητας.

Αλλά υπάρχουν και τα τραγούδια που αναφέρονται στον Μάνσον που οι περισσότεροι μουσικοί στην ροκ σκηνή τα χρησιμοποίησαν με προβοκατόρικο τρόπο αποδεικνύοντας την επίδραση της προσωπικότητάς του στην ποπ κουλτούρα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη