Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cover-carlyle.jpg

Πάντα στο Carlyle

Το πανάκριβο ξενοδοχείο που υπήρξε έμπνευση για το Grand Budapest Hotel του Γουές Άντερσον και ο μικρόκοσμος από φανατικούς του.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ιστορίες που έχει διαρρεύσει για το Carlyle, ξεκινά σαν ανέκδοτο: Ο Μάικλ Τζάκσον, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Στιβ Τζομπς μπαίνουν στο ασανσέρ του ξενοδοχείου. Ο γκρουμ κλείνει την πόρτα και οι τέσσερις τους μένουν να κοιτάζουν αμήχανα μπροστά τους. Κανείς δεν λέει κουβέντα καθώς ανεβαίνουν αρκετούς ορόφους, μέχρι που η Νταϊάνα αρχίζει να μουρμουρίζει το intro από το Beat It. Αστικός μύθος ή όχι αυτό το τελευταίο, η συνάντηση των τριών στον ανελκυστήρα επιβεβαιώνεται από το προσωπικό, αλλά χωρίς περισσότερες πληροφορίες. Η διακριτικότητα με την οποία διαχειρίζονται όλοι στο ξενοδοχείο τη διασημότητα των πελατών, είναι κατά κοινή ομολογία το μεγάλο ατού του Carlyle.

«Παλάτι των μυστικών» είναι ο χαρακτηρισμός που έδωσαν οι New York Times στο ξενοδοχείο στο Upper East Side του Μανχάταν, καθώς παρά την εξαιρετικά λαμπερή λίστα των πελατών του, ποτέ δεν διέρρευσαν πικάντικες πληροφορίες από τη διαμονή τους στις σουίτες του. Άλλοι το ονόμασαν «Λευκό Οίκο της Νέας Υόρκης», από τη συνήθεια πολλών Αμερικανών προέδρων να το επιλέγουν κατά τις επισκέψεις τους στην πόλη. Το καινούριο ντοκιμαντέρ Always at the Carlyle διηγείται την ιστορία του μέσα από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη