Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Επιμέλεια:
cover.jpg

Τι κάνουν οι Καλιφορνέζοι σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Οι Καλιφορνέζοι τα τελευταία χρόνια έχουν βιώσει ανείπωτες πυρκαγιές με χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και νεκρούς. Η Πολιτεία και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εκπαιδεύουν τους πολίτες ώστε να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι.

Την ώρα της συνέντευξης Τύπου για τις πυρκαγιές στο Μάτι, θέλοντας να καταδείξουν το μέγεθος της πυρκαγιάς που είχε ως αποτέλεσμα τόσους νεκρούς, οι εκπρόσωποι των ελληνικών Αρχών αναφέρθηκαν αρκετές φορές στην Καλιφόρνια.

Από το 1932, οπότε οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν να τηρούν στοιχεία, σπάνια υπήρξε χρονιά που η πολιτεία δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικά πύρινα μέτωπα. Τον Δεκέμβριο του 2017, όταν σημειώθηκε η σημαντικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της, η καμένη γη αφορούσε 1.140 τ.χλμ. Τότε ο κυβερνήτης της πολιτείας δήλωσε ότι οι καταστρεπτικές πυρκαγιές που ενισχύονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής πλέον αποτελούν «τη νέα κανονικότητα», τόσο που σημαντικές πυρκαγιές θα μπορούν «να ξεσπούν κάθε χρόνο ή κάθε λίγα χρόνια».

Image
063_1006434340-.jpg
Ρέντινγκ, Καλιφόρνια, 27 Ιουλίου 2018. [JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Οι πυροσβέστες αναφέρονται συχνά στον «Κανόνα 30-30-30», ότι δηλαδή είναι εξαιρετικά πιθανό να αναπτυχθούν ισχυρά μέτωπα πυρκαγιών όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία είναι κάτω από 30% και πνέουν άνεμοι ισχυρότεροι των 30 χλμ./ώρα. Αυτή τη στιγμή, στο χειρότερο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου της τελευταίας δεκαετίας, και οι τρεις προϋποθέσεις ισχύουν, ενώ πιστεύεται ότι οι εστίες φωτιάς θα δημιουργήσουν δικούς τους

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη