Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
bj2.jpg

Bullet journals: η μανία με την οργάνωση της καθημερινότητας

Γυμναστήριο πήγες σήμερα; Νερό ήπιες; Μήπως κύλησες πάλι στην αναβλητικότητα;

Η Σαρίνα, μια συμπαθέστατη –και υπερ-συγκροτημένη– τελειόφοιτη σε ένα σχολείο κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μας εξηγεί σε ένα βίντεο πώς χρησιμοποιεί το bullet journal της. Δείχνει το τετράδιο που έχει επιλέξει, μιλάει για τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλες μεθόδους οργάνωσης και, κυρίως, μας αφήνει να δούμε τις σελίδες με το παρανοϊκά φορτωμένο πρόγραμμά της (σχολείο, πρόβες με την ορχήστρα, μαθήματα ισπανικών, αιτήσεις για πανεπιστήμια, YouΤube, συστηματική παρουσία σε λοιπά κοινωνικά δίκτυα). Είναι σαφές ότι αγαπάει τα πολύχρωμα στυλό και μαρκαδοράκια, τα post-it και τα washi tapes –εξάλλου τα τελευταία είναι γνωστό φετίχ του ίντερνετ.

Αρκεί μια απλή αναζήτηση στο YouTube για να αποκαλυφθεί στους ανυποψίαστους ένα ολόκληρο σύμπαν από χιλιάδες ζευγάρια χεριών που ξεφυλλίζουν τα bullet journals τους με λιγότερο ή περισσότερο –συνήθως περισσότερο– καλοσχεδιασμένες λίστες με παύλες και κυκλάκια (υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα δύο), κωδικοποιημένα στοιχεία, εξουθενωτικά γραφήματα, doodles και υψηλής ποιότητας lettering.

Image
1.jpg

Πάντα υπήρχαν εκείνοι οι άνθρωποι για τους οποίους οι υποχρεώσεις του σχολείου (και της ζωής γενικά) είναι κάτι το διαχειρίσιμο, εκείνοι που πάντα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη