Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Κείμενο:
bruderhof.jpg

Μπρούντερχοφ: Ένα χωριό έξω από τον χρόνο

Η θρησκευτική κοινότητα όπου όλα ανήκουν σε όλους και κανείς δεν έχει τίποτα.

Πριν λίγες εβδομάδες, προβλήθηκε από το BBC το ντοκιμαντέρ Inside the Bruderhof, που ρίχνει φως σε μια κοινότητα που απαρνήθηκε τον σύγχρονο κόσμο για μια ζωή χωρίς ανταγωνισμό, στρες και εγκληματικότητα. Είναι μια μικρή θρησκευτική κοινότητα, που παρέμενε άγνωστη στους περισσότερους μέχρι την επίσκεψη του συνεργείου του BBC. Αποτελείται από περίπου τρεις χιλιάδες μέλη, διασκορπισμένα σε 23 τοποθεσίες («αποικίες») σε πέντε διαφορετικές χώρες, που προσπαθούν να ζήσουν όσο πιο κοντά στη χριστιανική ζωή γίνεται, όπως αυτή περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων.

Image
bruder.jpg
Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ του BBC.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην κοινότητα που βρίσκεται στο Σάσεξ, οι κάτοικοι της οποίας όπως όλοι οι «αδελφοί» τους («bruderhof» στα γερμανικά σημαίνει «η αυλή των αδελφών») ζουν μια πολύ απλή ζωή, όπου οι ενήλικοι εργάζονται χωρίς να λαμβάνουν μισθό και τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε καν στην τηλεόραση.

Μια ειδυλλιακή ζωή

Κάθε μέρα ξεκινά με το πρωινό της οικογένειας γύρω στις 6 π.μ., και η δουλειά και το σχολείο ξεκινούν στις 7.30. Ανεξαρτήτως ηλικίας και εκπαίδευσης, όλοι έχουν καθημερινές δουλειές να κάνουν και χρόνος για τεμπελιά δεν υπάρχει. Όμως, αν και οι κοινότητες λειτουργούν με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη