Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
ce2brexit000_1c453u.jpg
[Ben Stansall/AFP]

Η Τερέζα Μέι χάνει τις ψηφοφορίες και ο Τζέρεμι Κόρμπιν τους βουλευτές

Γιατί η πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι σε θέση ισχύος σε σχέση με τον αρχηγό των Εργατικών. Ποιο είναι το σχέδιό της για έξοδο στις 29 Μαρτίου.
[Ben Stansall/AFP]

Η πρόσληψη του Brexit από τη διεθνή κοινότητα ως μία αυτοκαταστροφική επιλογή των Βρετανών, καλλιέργησε την προσμονή εμφάνισης ενός από μηχανής Θεού που θα έφερνε την κυβέρνηση «στα συγκαλά της», αναστέλλοντας την απόφαση του δημοψηφίσματος. Η αφήγηση αυτή εδραιώθηκε μετά από δύο εξελίξεις που προκάλεσαν παγκόσμιο ενδιαφέρον και προσέδωσαν τον ρόλο του «σωτήρα» στη βρετανική Βουλή.

Με δυο λόγια

Το Brexit έχει εξελιχθεί σε αποκλειστικά εθνική κρίση των Βρετανών. Η Τερέζα Μέι συμφώνησε τους όρους εξόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτοί δεν αρέσουν στους βρετανούς βουλευτές. Η Βουλή, με αυξημένες αρμοδιότητες τις οποίες τα μέλη της εξασφάλισαν μέσα από τροπολογίες, προσπαθεί να επιβάλλει στην πρωθυπουργό τις δικές της λύσεις στο δράμα. Αυτές όμως είναι πολλές και αντικρουόμενες. Στην τελευταία ψηφοφορία της 29ης Ιανουαρίου 2019 η Βουλή ζήτησε από τη Μέι να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία και την ίδια στιγμή την έστειλε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί όρους που οι Βρυξέλλες δεν πρόκειται να δεχτούν. Η πρωθυπουργός είναι η μόνη που έχει προτείνει λύση στην οποία συναινεί η ΕΕ, και τώρα προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές να τη δεχτούν ως τη μοναδική διαθέσιμη. Τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη