Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cebolsonaro000_18n3mx.jpg
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζιαΐρ Μπολσονάρου. [Mauro Pimentel/AFP]

Βραζιλία: στις εκλογές της Κυριακής, ο φασισμός προ των πυλών

Την Κυριακή η Βραζιλία έχει εκλογές. Μέχρι στιγμής, στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Ζιαΐρ Μπολσονάρου, που δεν αποκλείεται να εκλεγεί στον δεύτερο γύρο. Για τους υποστηρικτές του και μόνο, αν γίνει αυτό θα ανοίξει μια χρυσή εποχή για την Βραζιλία. Για όλους τους άλλους, η προσωπικότητα και οι δηλώσεις του προκαλούν πανικό.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζιαΐρ Μπολσονάρου. [Mauro Pimentel/AFP]

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας ευπατρίδης, μνημείο αβρότητας και προστάτης των χριστιανικών αξιών. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι ο πλέον κατάλληλος να διοικήσει την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Μαρίν Λεπέν, τέρας μορφώσεως, σε κερδίζει με τους καλούς της τρόπους, αλλά και με το θάρρος της να επισημαίνει δυσάρεστες αλήθειες. Ο συμπαθέστατος Ροδρίγο Ντουτέρτε είναι ένας άνδρας της τάξης, που αγωνίζεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμπατριωτών του. Όσο για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν είναι παρά ένας πατριώτης που πολεμά για το καλό της χώρας του. Η ισχυρή, «ανδροπρεπής» ηγεσία του είναι απαραίτητη για να κρατηθεί η Ρωσία ενωμένη, μπροστά στον πόλεμο που της έχει κηρύξει μια έκφυλη Δύση.

Με δύο λόγια

Θιασώτης της στρατιωτικής διακυβέρνησης, υμνητής της χούντας που κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 1964 ως το 1985, σεξιστής με δημόσιες δηλώσεις που θα έκαναν τον Τραμπ να κοκκινίσει, ομοφοβικός, ο πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού Ζιαΐρ Μπολσονάρου θεωρείτο, επί δεκαετίες, ένα κακόγουστο πολιτικό τρολ. Εμφανίζεται συχνά σε περιοδείες προσποιούμενος ότι κρατά ένα αυτόματο όπλο, επικροτεί τον αφανισμό όσων θεωρεί «πολιτικά επικίνδυνους» – και θαυμάζει τον Πινοτσέτ, του οποίου το λάθος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη