Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
bob.jpg

Η αξία του Μπομπ Ρος

Είναι πιο πιθανό να βρείτε έναν Πικάσο σε μια ιδιωτική συλλογή, παρά έναν Μπομπ Ρος. Και ας υπάρχουν 13.500 Πικάσο και 30.000 Μπομπ Ρος.

Τα επικά τοπία. Το 70s άφρο. Aυτή η υπνωτιστική φωνή. Και τα μοναδικά σχόλια, καθώς σου μάθαινε πώς μπορείς με μια σπάτουλα και λίγο πράσινο χρώμα να φτιάξεις ένα «χαρούμενο μικρό δεντράκι» που όμως «χρειάζεται φίλους» και για αυτό καλύτερα να ζωγραφίσεις ένα δάσος από χαρούμενα μικρά δεντράκια.

Ο Μπομπ Ρος έφυγε από τη ζωή το 1995, όμως κανείς δεν τον έχει ξεχάσει. Μπορεί μέσα στο σύγχρονο τοπίο της τέχνης οι χιονισμένες βουνοκορφές και τα κόκκινα ηλιοβασιλέματα του να μοιάζουν περισσότερο με κάτι που θα αγόραζες σε ένα σκονισμένο είδη δώρων σε παροπλισμένο θέρετρο παρά σε μια ολόλευκη γκαλερί όπου όλοι φορούν μαύρα κουστούμια από την Αμβέρσα, να θεωρούνται κιτς, όμως ο Μπομπ έχει την αγάπη του κόσμου. Οι εκπομπές του ήταν η μυστική απόλαυση, το νανούρισμα πριν κοιμηθείς, το ηρεμιστικό μετά από ένα ξενύχτι. Κι όσο εστέτ και να είσαι, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς το ταλέντο του. Ο Μπομπ Ρος με τα χρόνια μπήκε στο πάνθεον της ποπ κουλτούρας.

Remote video URL
Όταν ο Banksy παρουσίασε στον κόσμο τον δραπέτη που ζωγράφισε στον τοίχο της (έρημης) φυλακής του Ρέντινγκ, έβαλε ηχητική υπόκρουση Μπομπ Ρος.

Το κανάλι της εκπομπής του στο YouTube έχει πάνω από 450 εκατ. θεάσεις. Στο ίντερνετ μπορείς να αγοράσεις Bob Ross μπογιές, Bob Ross βούρτσες, εσώρουχα, κούπες, ενεργειακά ποτά, ρολόγια, ακόμη και Bob Ross τοστιέρες.

Image
original4.jpeg

Όμως δεν μπορείς να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη