Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
bit.jpg

Bitcoin: Φούσκα ή ευκαιρία να γίνετε εκατομμυριούχοι;

Όποιος είχε αγοράσει πριν από επτά χρόνια bitcoin αξίας $100, σήμερα θα είχε στα χέρια του μία περιουσία σχεδόν 75 εκατομμυρίων. Η αξία του εικονικού νομίσματος σημείωσε φέτος ένα γιγάντιο άλμα. Αξίζει όμως να επενδύσει κανείς σε αυτό;

Η 22η Μαΐου του 2010 έχει καταγραφεί στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων ως η μέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναλλαγή με bitcoin. Εκείνη τη μέρα, ένας προγραμματιστής ονόματι Laszlo Hanyecz αγόρασε δύο πίτσες από έναν άλλο χρήστη, έναντι 10.000 bitcoin.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Hanyecz, ένα bitcoin αντιστοιχούσε τότε σε μόλις 0,0041 σεντς. Σήμερα η ισοτιμία κινείται πέριξ των 2.606 δολαρίων!

Η εντυπωσιακή είσοδος

Από την πρώτη μέρα εμφάνισής του έως τώρα, το bitcoin έχει εξελιχθεί από ένα “περιθωριακό” ψηφιακό νόμισμα –που χρησιμοποιούσαν μόνο λιγοστοί μυημένοι για συναλλαγές από άτομο σε άτομο– σε ένα παγκόσμιο αποκεντρωμένο μέσο συναλλαγών, που πλέον γίνεται αποδεκτό από γνωστές εταιρείες, όπως η Microsoft.

Την ίδια στιγμή η Ιαπωνία, με νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου, αναγνώρισε το bitcoin ως νόμιμη μέθοδο πληρωμής και παράλληλα όρισε μία σειρά προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν τα ανταλλακτήρια. Η Ρωσία, σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη της, επίσης εξετάζει τρόπους ρύθμισης του κρυπτονομίσματος, ενώ το θέμα της νομιμοποίησης αναμένεται να συζητηθεί στο ρωσικό κοινοβούλιο. Στις ΗΠΑ τα κέρδη από αγοραπωλησίες εικονικών νομισμάτων (εφόσον δηλωθούν) φορολογούντ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη