Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κατηγορία:
ceoccrpzipper-header-final.jpg
[Pit Wagner (Reporter.lu)/James O’Brien (OCCRP)]

Αυτός ο επιχειρηματίας από το Λουξεμβούργο έβαλε τέλος στα εταιρικά μητρώα της Ευρώπης. Αλλά ποιανού την ιδιωτικότητα προστάτευε;

Γιατί ένας άνδρας που διευθύνει μια ιδιωτική εταιρεία αεροσκαφών έγινε κεντρικό πρόσωπο στην ανατροπή της εταιρικής διαφάνειας σε ολόκληρη την ήπειρο; Όπως αποδεικνύεται, ο Πάτρικ Χάνσεν έχει τα δικά του μυστικά – συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών δεσμών με πλούσιους ρώσους επιχειρηματίες.
[Pit Wagner (Reporter.lu)/James O’Brien (OCCRP)]

Παρουσιάζουμε μία έρευνα του OCCRP για τον Πάτρικ Χάνσεν, τον επιχειρηματία με τις ρωσικές διασυνδέσεις, για τον οποίον η Ελίζα Τριανταφύλλου έγραφε τον περασμένο Δεκέμβριο πως έφερε το τέλος της δημόσιας πρόσβασης στα μητρώα πραγματικών δικαιούχων εταιρειών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

H έρευνα του OCCRP
Διαβάστε εδώ στα αγγλικά την έρευνα του Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), από τους: Dragana Peco (OCCRP/KRIK), Alina Tsogoeva (OCCRP), Antonio Baquero (OCCRP), Tom Stocks (OCCRP), Luc Caregari (Reporter.lu), και Carina Huppertz (Paper Trail Media/Der Spiegel).
Κύρια ευρήματα της έρευνας
  • Ο Χάνσεν υπήρξε ιδιοκτήτης ή διευθυντής πάνω από 110 εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες σε χώρες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων γνωστών παραδείσων μυστικότητας όπως το Μπελίζ, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι και το Λουξεμβούργο.
  • Πολλές από τις εταιρείες που διηύθυνε είχαν Ρώσους ιδιοκτήτες. Μία ανήκε στην οικογένεια ενός νομοθέτη του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» και χρησιμοποιήθηκε για τη διαχείριση του προσωπικού ενός γιοτ.
  • Μια άλλη, ο ιδιοκτήτης της οποίας αποκρύπτεται, είχε ένα μεγάλο ρωσικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και 99 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
  • Οι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη