Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Collage

Σπίτια πολύ φθηνά για να είναι αληθινά

Απάτες σε δημοφιλείς πλατφόρμες εύρεσης κατοικίας κυκλοφορούν ευρέως τον τελευταίο χρόνο. Θύματα μας περιγράφουν πώς οδηγήθηκαν να δώσουν χιλιάδες ευρώ για να νοικιάσουν σπίτια που τελικά δεν υπήρχαν.

Διαμέρισμα στην Πλάκα, 60 τμ, επιπλωμένο, με δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, στην τιμή των €460/μήνα. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Σίγουρα. Αν όμως πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που θα προλάβεις μόνο εσύ; Και αν είναι απλά ένας πολύ καλός άνθρωπος που θέλει να πάει κόντρα στην τρομακτική στεγαστική κρίση και να βοηθήσει κάποιον σαν εσένα; «Ένα μήνυμα θα στείλω, δεν χάνω και τίποτα» μπορεί να σκεφτείς και κάπως έτσι ξεκινάνε οι ιστορίες με απατεώνες, που αποσπούν χρήματα μέσω αγγελιών για ανύπαρκτα διαμερίσματα.

Η «Ιταλίδα γιατρός»

Τέλη του περασμένου Αυγούστου, ψάχνοντας απελπισμένη σε πλατφόρμες αγγελιών (όπως είναι ο Spitogatos και η Χρυσή Ευκαιρία) να νοικιάσω ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, έπεσα πάνω σε ένα ονειρικό σπίτι: ανακαινισμένο, 89 τμ. στον Νέο Κόσμο, στον πρώτο όροφο, με δύο δωμάτια, επιπλωμένο και –το κυριότερο– με όλα τα έξοδα (κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό, ίντερνετ) να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή. Όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των €594. Στις φωτογραφίες φαινόταν σαν ένα ευρύχωρο και πολυτελές Airbnb. Τηλέφωνο δεν υπήρχε κι έτσι έστειλα γρήγορα email για να το δω από κοντά. Η υπόθεση βρωμούσε, αλλά «ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να πέτυχες τζάκποτ» σκέφτηκα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη