Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
rceespressotokaloo.jpg

Το αβέβαιο μέλλον ενός σημαντικού ευρωπαϊκού περιοδικού

Έχει δημοσιεύσει αναρίθμητες παγκόσμιες αποκλειστικότητες και θεωρείται από τα πλέον έγκυρα ευρωπαϊκά περιοδικά. Σήμερα η οικογένεια Ανιέλι πουλάει το L' Espresso και υπάρχουν υποψίες ότι η νέα ιδιοκτησία θα το αλλάξει ριζικά.

Ιδρύθηκε το 1955 και κυκλοφόρησε ως πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό περιοδικό. Το L’ Espresso αποτύπωσε την ιστορία των τελευταίων 65 χρόνων, κρατώντας ψηλά τον πήχη στην ποιότητα. Ανάμεσα στους δεκάδες συνεργάτες του ξεχώρισαν προσωπικότητες όπως ο Ουμπέρτο Έκο και ο Αλμπέρτο Μοράβια.

Σήμερα το μέλλον αυτού του θρυλικού ιταλικού περιοδικού είναι περισσότερο από ποτέ αβέβαιο, αφού η πώλησή του έχει εξελιχθεί σε γρίφο.

Image
espresso.jpg

Στενά συνδεδεμένο με την εφημερίδα La Repubblica, με την οποία κυκλοφορούσε από το 2016 κάθε Κυριακή, το L’ Espresso εκδιδόταν μέχρι πρόσφατα από τον όμιλο Gedi – έναν από τους μεγαλύτερους ιταλικούς εκδοτικούς ομίλους, που εκδίδει μεταξύ των άλλων τις εφημερίδες La Repubblica και La Stampa και το online περιοδικό Huffington Post. Ο όμιλος είναι ιδιοκτησίας της ολλανδικής χρηματιστηριακής εταιρείας Exor N.V, που ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι, η όποια το αγόρασε το 2016 χρίζοντας ως πρόεδρό του τον Τζον Έλκαν, βιομήχανο, εγγονό και διάδοχο του Τζιάνι Ανιέλι.

Στην Exor ανήκει πληθώρα άλλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων και η Ferrari, και θεωρείται από τους πλέον κερδοφόρους ευρωπαϊκούς ομίλους. Γι' αυτόν το λόγο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η απόφαση του Έλκαν να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη