Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
attica.jpg
[ARIS MESSINIS / AFP]

Πώς θα “καθαρίσει” η Τράπεζα Αττικής;

Η νέα διοίκηση της Attica Bank δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το πώς θα καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία που έχει συσσωρευθεί στην τράπεζα, κατά την γενική συνέλευση που την τοποθέτησε. Ούτε ο βασικότερος μέτοχος, το ΤΣΜΕΔΕ, φαίνεται να βιάζεται να μάθει, καθώς ο εκπρόσωπός του ξέχασε το παρελθόν και περιορίστηκε σε ένα ευχολόγιο για το μέλλον.
[ARIS MESSINIS / AFP]

Ο Κώστας Μακέδος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΣΜΕΔΕ, εκπροσώπησε το ταμείο των μηχανικών στη γενική συνέλευση που ενέκρινε την αλλαγή διοίκησης της Attica Bank την περασμένη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου. Εκεί, ενώ είχε την ευκαιρία να το κάνει, δεν ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο για να μάθει τι έγιναν τα χρήματα της αύξησης κεφαλαίου, τόσο της τελευταίας όσο και της προηγούμενης, αλλά μίλησε για τις προοπτικές της τράπεζας σαν να μην έχει συμβεί τίποτα μέχρι σήμερα.

Το ταμείο των μηχανικών, που συμμετέχει με 56,25% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής, έχει βάλει αθροιστικά περίπου 800 εκατ. ευρώ στην τράπεζα δίχως να έχει πάρει μερίσματα. Η τρέχουσα αξία της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας είναι 75 εκατ. ευρώ με βάση την τιμή της μετοχής στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, που ήταν η πρώτη μέρα μετά την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής λόγω των διοικητικών ανακατατάξεων. Ο Κώστας Μακέδος μίλησε στη γενική συνέλευση για τα «ιερά χρήματα των ασφαλισμένων», αλλά προτίμησε τη «φυγή προς τα εμπρός», όπως ο ίδιος το διατύπωσε. Όλα αυτά, την στιγμή που πολλοί μηχανικοί έχουν απευθυνθεί προς τη διοίκηση του ταμείου και έχουν διατυπώσει εγγράφως τα παράπονά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη