Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
cover-assata.jpg

Ασάτα Σακούρ: Η Μαύρη Πάνθηρας που ζητάει ο Τραμπ από την Κούβα

Ο θάνατος του Φιντέλ και η νίκη του Τραμπ έχουν επιπτώσεις και σε όσους Αμερικανούς είχαν ζητήσει άσυλο στην Κούβα. H μόνη γυναίκα που μπήκε στην λίστα τρομοκρατών του FBI, η μαύρη ακτιβίστρια Ασάτα Σακούρ, που τυγχάνει και θεία του Τούπακ, κινδυνεύει να βρεθεί ξανά στις αμερικάνικες φυλακές.

Στις 2 Νοεμβρίου του 1979, τρεις άνδρες, δύο μαύροι και ένας λευκός, πέρασαν με πλαστές ταυτότητες από τους φρουρούς της πύλης και μπήκαν στην αίθουσα επισκεπτηρίου των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Κλίντον του Νιου Τζέρσι. Οι τρεις άγνωστοι έως σήμερα άνδρες είχαν ζητήσει επισκεπτήριο με την φυλακισμένη Ασάτα Σακούρ. Κατευθύνθηκαν προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσαν μεταλλικούς ανιχνευτές προκειμένου να τους ψάξουν. Τότε ο ένας τράβηξε όπλο και κράτησε όμηρο έναν φρουρό.

Ο άλλος είχε ήδη φτάσει στην αίθουσα επισκεπτηρίου όπου πίσω από ένα παχύ τζάμι βρισκόταν η Σακούρ και η δεσμοφύλακας που την συνόδευε. Ο άνδρας έβγαλε δύο πιστόλια, έβαλε τις κάννες στο τζάμι και, σημαδεύοντας την, ζήτησε από τη δεσμοφύλακα να ανοίξει την πόρτα προς την αίθουσα επισκεπτηρίου. Η δεσμοφύλακας υπάκουσε.

Οι τρεις άνδρες και η Ασάτα πήραν την δεσμοφύλακα και δύο φρουρούς ομήρους, επιβιβάστηκαν σε ένα βαν της φυλακής και, καθώς ο φράχτης της φυλακής δεν ήταν τελειωμένος, πέρασαν από το πάρκινγκ στην αυλή ενός σχολείου. Εκεί παράτησαν το βαν και τους ομήρους, μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα που οδηγούσαν συνεργοί τους και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία και το FBI εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, αλλά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη