Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
gianni.jpg

Η δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε

Η σειρά American Crime Story: The assassination of Gianni Versace ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την παράλογη δολοφονία του Ιταλού σχεδιαστή που απασχόλησε τα Μέσα όσο λίγες υποθέσεις.

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο Τζιάνι Βερτσάτσε είχε συναντήσει ποτέ τον δολοφόνο του, Άντριου Κιουνάναν, πριν το μοιραίο πρωινό της 15ης Ιουλίου του 1997. Ο Ιταλός σχεδιαστής είχε ξυπνήσει πολύ νωρίς εκείνη τη μέρα. Έκανε κάποια επαγγελματικά τηλεφωνήματα στο Μιλάνο και στις 8.30 ξεκίνησε για μια από τις καθημερινές του ρουτίνες, τη βόλτα μέχρι το News Café λίγο πιο κάτω από την έπαυλή του, για να πάρει περιοδικά και καφέ.

Image
donatellaandgianni.jpg
Ο Βερσάτσε με την αδελφή του, Ντονατέλα, στη Νέα Υόρκη το 1993.

Είχε κάθε λόγο να αισθάνεται στην κορυφή του κόσμου: ο οίκος Versace ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους στον κόσμο και ο ίδιος είχε παίξει θεμελιώδη ρόλο στο να γίνει η βιομηχανία της μόδας σημαντικό στοιχείο της ποπ κουλτούρας, στην ίδια κατηγορία θεάματος με το Χόλιγουντ ή τον αθλητισμό. Η εταιρεία του επρόκειτο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, γι’ αυτό άλλωστε βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στις ΗΠΑ. Τα μοντέλα του έχαιραν στάτους σταρ και, όχι τυχαία, ο όρος σούπερ μόντελ απέκτησε τη σημερινή του έννοια μετά τις δικές του καμπάνιες και επιδείξεις. Είχε κάνει το ντύσιμο των σταρ, όπως της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, σέξι, είχε διάσημους φίλους που κάθονταν στις πρώτες σειρές των σόου του, η Άννα Γουίντουρ βρισκόταν στο πλευρό του, και επιπλέον ήταν από τις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη