Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
ce_basel.jpg
Έργο του Ugo Rondinone από τη Gladstone Gallery, Galerie Eva Presenhuber. [Photo © Art Basel]

Art Basel Unlimited 2019: Θέσεις και διαθέσεις στην διεθνή αγορά της τέχνης

Το μεγαλύτερο φουάρ στον κόσμο δεν έχει άδικα το στάτους των «Ολυμπιακών της σύγχρονης τέχνης». Αυτοί είναι οι νέοι πρωταθλητές.
Έργο του Ugo Rondinone από τη Gladstone Gallery, Galerie Eva Presenhuber. [Photo © Art Basel]

Η Art Basel ιδρύθηκε το 1970 από τρεις τοπικούς γκαλερίστες, τους Ernst Beyeler (Fondation Beyeler), Trudy Bruckner και Balz Hilt. Έκτοτε μεγαλώνει διαρκώς. Πλέον πραγματοποιείται σε τρεις πόλεις, τη Βασιλεία της Ελβετίας, το Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα (από το 2002) και το Χονγκ Κονγκ (από το 2013).

Η Art Basel στεγάζεται στην Messeplatz, στο εμβληματικό κτήριο New Hall των αρχιτεκτόνων Herzog & de Meuron (2013). Ο εκθεσιακός χώρος εκτείνεται σε 27.500 τ.μ. και φέτος οι επισκέπτες ανήλθαν στους 93.000.

Image
abb19_misc_general_impression_pr_3240.jpg

Από τον τομέα των γκαλερί δεν αγοράζουν μόνο συλλέκτες, αλλά και μουσεία. Πριν δύο χρόνια, τα έργα του αφροαμερικάνου Kerry James Marshall αγόρασε από την Jack Shainman Gallery η Tate. Στα περίπτερα των γκαλερί, εκτός από την πιθανότητα να αντικρίσει κανείς διασημότητες (φέτος παρευρέθηκε η Rihanna), μπορείς να αγοράσεις έργα από συμμετέχοντες στην Μπιενάλε της Βενετίας (για παράδειγμα, τα έργα της Anthea Hamilton, του Darren Bader και της Anicka Yi πήγαν πολύ καλά). Για να δώσουμε μια αίσθηση του φουάρ σε νούμερα, φέτος δύο από τις 290 γκαλερί, η Hauser & Wirth και η David Zwirner, αγγίζουν μόνες τους τα 95 εκατ. δολάρια (πωλήσεις $49,2 εκατ. και $46,6 εκατ. αντίστοιχα). Η αθέμιτη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη