Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
serial.jpg
To «Βασίλειο της Φωτιάς» είναι η αραβική απάντηση στα τουρκικά επεκτατικά σίριαλ.

Ο αραβοτουρκικός πόλεμος των σίριαλ

Μετά από 15 χρόνια κυριαρχίας των τουρκικών σειρών που προπαγανδίζουν μια αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας και της ιστορίας της, η Σαουδική Αραβία αντεπιτίθεται με τα ίδια όπλα. Διότι όποιος ζει με το σπαθί, θα πάει από σπαθί – έστω και τηλεοπτικό.
To «Βασίλειο της Φωτιάς» είναι η αραβική απάντηση στα τουρκικά επεκτατικά σίριαλ.

Η απάντηση της Σαουδικής Αραβίας λέγεται Mamalek el-Nar, ήτοι Βασίλεια της φωτιάς, μια τηλεοπτική σειρά 15 επεισοδίων που μεταδίδεται από τις 17 Νοεμβρίου από το σαουδαραβικών συμφερόντων ιδιωτικό δορυφορικό δίκτυο Middle East Broadcasting Centre (MBC), το οποίο εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι το μεγαλύτερο μη συνδρομητικό στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Σκοπός της σειράς είναι να διορθώσει την πρόσληψη του ιστορικού παρελθόντος της οθωμανικής κυριαρχίας στα αραβικά εδάφη, εν προκειμένω.να αποκαλύψει «την τυραννία των Οθωμανών και την αιματοβαμμένη ιστορία τους».

Οι σχέσεις του MBC με την Τουρκία από καιρό δεν είναι αγαθές. Ήδη από τον Μάρτιο του 2018 το δίκτυο έπαψε τη μετάδοση τουρκικών τηλεοπτικών σειρών.

Αίμα και δολερές συνωμοσίες

Με προϋπολογισμό 40 εκατ. δολαρίων, σκηνοθέτη τον Βρετανό Πίτερ Γουέμπερ (των ταινιών Girl with a Pearl Earring, Emperor, Hannibal Rising), σεναριογράφο τον Αιγύπτιο συγγραφέα Μοχάμαντ Σολαϊμάν Αμπντούλ Μαλέκ, art director τον Λουίτζι Μαρκιόνι (συνεργάτη των Τζουζέπε Τορνατόρε και Ρίντλεϊ Σκοτ) και καστ γνωστών Αράβων ηθοποιών (Σύρων, Αιγύπτιων κ.λπ.), τα Βασίλεια της Φωτιάς φιλοδοξούν να έχουν διεθνή εμβέλεια και να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη