Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Κείμενο:
Jew and Arab volunteer together.
Στιγμιότυπο από το Αραβο-Εβραϊκό Κέντρο Έκτακτης Βοήθειας. [Joint Arab-Jewish Emergency Relief Center]

«Άραβες και Εβραίοι είμαστε ενωμένοι, αυτή είναι η πατρίδα μας»

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η κοινότητα των Βεδουίνων του Ισραήλ μετράει θύματα αλλά και ήρωες, που έσωσαν δεκάδες Εβραίους συμπολίτες τους. Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Στιγμιότυπο από το Αραβο-Εβραϊκό Κέντρο Έκτακτης Βοήθειας. [Joint Arab-Jewish Emergency Relief Center]

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου της 7ης Οκτωβρίου, ο Χαμίντ Αμπού Αράρ ήταν μαζί με τη γυναίκα του, την Φάτμα και το αγοράκι τους στο αυτοκίνητό τους, όταν σε μια διασταύρωση οκτώ μοτοσικλέτες με τρομοκράτες της Χαμάς περικύκλωσαν ξαφνικά το αυτοκίνητό τους και πυροβόλησαν τη Φάτμα. «Χαμίντ, δεν νιώθω το πόδι μου», πρόλαβε να του πει με την τελευταία της πνοή. Ο άντρας άρπαξε το μωρό που έκλαιγε από το πίσω κάθισμα κι έτρεξε σε μια αποθήκη στην άκρη του δρόμου. Το παιδί είχε χτυπηθεί στον ώμο από θραύσματα. Οι δυο τους έμειναν εκεί κρυμμένοι επί ώρες. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι πίσω από την αποθήκη είχαν κρυφτεί τέσσερις τρομοκράτες. Λίγο αργότερα άκουσε εβραϊκά και κοιτάζοντας από το παράθυρο είδε ότι πλησίαζαν Ισραηλινοί στρατιώτες. Κατάλαβε ότι θα έπεφταν σε παγίδα. Λίγα μέτρα ακόμη και θα ήταν νεκροί. Ρισκάροντας να πέσει κι αυτός νεκρός μαζί με το παιδί, ο Χαμίντ έτρεξε προς τους στρατιώτες φωνάζοντάς τους πως ήταν σε ζώνη πυρός.

Το βίντεο όπου ο Χαμίντ Αμπού Αράρ αφηγείται όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου ανέβηκε στα σόσιαλ μίντια στα μέσα του περασμένου μήνα. Εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους κι εγώ, τον είδαμε να επισκέπτεται τον τάφο της γυναίκας του κι ακούσαμε τη φωνή του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη