Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
Areios Pa

Αποκαθηλώθηκαν οι εισαγγελείς των υποκλοπών λίγο πριν τις διώξεις κατά δύο προσώπων

Το πρωί της Δευτέρας ο φάκελος των υποκλοπών αφαιρέθηκε από τους δύο Εισαγγελείς Πρωτοδικών, που τον δούλευαν τους τελευταίους 14 μήνες, και παραδόθηκε σε έναν Αντεισαγγελέα Εφετών. Η συγκυρία δεν είναι καθόλου τυχαία.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, η μία από τους υπογράφοντες είχε κληθεί να καταθέσει για τις υποκλοπές. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας την ενημέρωσαν από τη γραμματεία της Εισαγγελίας Αθηνών ότι η κατάθεσή της ακυρώνεται. Με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, ο φάκελος μόλις είχε αφαιρεθεί από τους δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο και Αγγελική Τριανταφύλλου δια της «αναβάθμισης» της έρευνας και ανάθεσής της στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Αχιλλέα Ζήση. 

H υπόθεση αυτή, γράφει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είναι «εξαιρετικής φύσης» και «μείζονος σημασίας» και απαιτείται η αναβάθμιση της σχετικής έρευνας. Ως προς τη φύση και τη σημασία της υπόθεσης, δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι μέσα στους στόχους του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχει βρει –όπως αποκαλύπτουμε σήμερα– ακόμη και το τηλέφωνο της ίδιας της Εισαγγελέως της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βασιλικής Βλάχου. (Μένει να φανεί αν είχε υπογράψει και την άρση ...του δικού της απορρήτου, αν πράγματι είχε αρθεί.)

Το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση κάνει τώρα κάτι –αναβάθμιση της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη