Από τα παγκάκια της Αθήνας στη φάρμα της Κοζάνης

Ο κύριος Ανδρέας πριν από έναν χρόνο ήταν άστεγος και κοιμόταν σε ένα παγκάκι στην Αθήνα. Τώρα ξυπνάει κάθε πρωί στο νέο του σπίτι στην Κοζάνη και δουλεύει ως αιγοπροβατοτρόφος. Όλα αυτά χάρη σε μια πολύ απλή ιδέα, που μετουσιώθηκε στην πρωτοβουλία Proud Life.
Χρόνος ανάγνωσης: 
11
'
Ο κύριος Ανδρέας με τον Νίκο Κολτσίδα στην κτηνοτροφική μονάδα του δεύτερου.

Πριν από ενάμιση μήνα περίπου, μία καθημερινή ο Νίκος Κολτσίδας τελείωσε τις δουλειές στην κτηνοτροφική του μονάδα και μπήκε στο Facebook. Στην αρχική του σελίδα εμφανίστηκε μια είδηση που του τράβηξε την προσοχή. «Έλεγε ότι ένα ζευγάρι μένει κάτω από μια γέφυρα και τα παιδιά του τα έχει αφήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Επειδή ξέρω ότι όλοι μας, και κτηνοτρόφοι και οι υπόλοιποι, στους υπαλλήλους μας έχουμε σπίτια, προσφέρουμε φαγητό και τους πληρώνουμε και καλά, σκέφτηκα “αν είναι δυνατόν να έχει ανάγκη κόσμος και να μην τους βοηθάμε, να ερημώνουν τα χωριά και να μένει ο κόσμος χωρίς σπίτι στην πόλη"», μας λέει.

Η ιδέα

Ο κ. Κολτσίδας είναι μέλος της πρωτοβουλίας Proud Farm, που στόχο έχει να αναπτύξει ένα μοντέλο που θα επιτρέπει στους νέους που δεν διαθέτουν κεφάλαια και γνώσεις, να ασχοληθούν με την αιγοπροβατοτροφία. Εκείνη την ημέρα, όπως μας λέει, σκέφτηκε ότι κάτι θα έπρεπε να κάνουν για το πρόβλημα της αστεγίας: «Καταλαβαίνω ότι δεν αργεί πολύ κάποιος να εγκλωβιστεί σε μια τέτοια κατάσταση και να μην έχει διεξόδους. Κάποιοι λένε “γιατί δεν παίρνουν το λεωφορείο να έρθουν εδώ πέρα”; Αν όμως δεν έχει κάτι έτοιμο, μια συγκεκριμένη πρόταση, δεν μπορεί ο άλλος να σηκωθεί και να φύγει. Δηλαδή από άστεγος στην Αθήνα, τι θα κάνει; Θα γίνει άστεγος στο χωριό; Έπρεπε κάπως να δώσουμε μια πρόταση».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.